Igokea sa novim licima u novu sezonu

Milan Zubović
Igokea sa novim licima u novu sezonu

Laktaši - Pod dirigentskom palicom novog trenera Nenada Trajkovića ekipa Igokee danas od 18 časova odradiće prvi trening kojim će započeti pripreme za novu sezonu.

U nju nakon pet godina ne ulazi kao šampion BiH već će jedan od ciljeva biti povratak pehara prvaka u svoje vitrine. Kao što je to običaj u svim košarkaškim klubovima tako je i Igokea ovog ljeta dosta promijenila igrački kadar. Od prošlosezonskih igrača ostali su Vuk Radivojević, Robert Rikić i Đorđe Milošević uz omladince Nemanju Nikolića, Aljošu Jankovića, Dalibora Ilića kao i povratnika sa pozajmice iz Kaknja Darka Talića. Osim trenera, nova lica na prvom okupljanju biće centar Sava Lešić i Amerikanac Džimi Gevin dok će njegov zemljak Trej Kel stići večeras i ekipi se priključiti sutra. Ipak, izostaće dva člana, jedan košarkaš i pomoćni trener. Opravdano odsutni biće Žarko Milaković koji je zajedno sa Ilićem dio juniorske reprezentacije Srbije koja se takmičila na Evropskom prvenstvu u Letoniji.

- Okupićemo se u Laktašima i krenuti sa radom te vjerujem da imamo sasvim dovoljno vremena da se kvalitetno spremimo za novu sezonu. Planirano je da prve dvije sedmice obavimo bazični dio priprema dok za sada nismo planirali odlazak u neko drugo mjesto. Naravno, nije isključeno da otputujemo na neke utakmice mada sve zavisi od toga s kim ćemo dogovoriti kontrole. I ostali klubovi tek kreću sa rado pa ćemo u hodu dogovarati kontrolne mečeve. Za sada imamo dogovor sa Cedevitom da odigramo utakmicu i tek treba da potvrdimo termin - rekao je sportski direktor Igokee Pavle Ćorović.

Igokeu ove sezone očekuje nastup u ABA ligi dok će se takmičenju u Ligi BiH priključiti tek u završnici kada bude formirana Liga 6 za prvaka.

Superkup

Igokea će biti domaćin drugog izdanja Superkupa ABA lige koji će biti održan od 20. do 23. septembra u Laktašima. Na njemu će nastupiti osam ekipa Crvena zvezda, Budućnost, Partizan, Cedevita, Mornar, Zadar i Olimpija. Prošle godine u Baru slavila je Cedevita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana