Igokea pregovara sa Trifunovićem

Dušan Repija
Igokea pregovara sa Trifunovićem

Laktaši - Čelnici Igokee uspostavili su kontakt sa renomiranim stručnjakom Aleksandrom Trifunovićem sa željom da on predvodi tim u idućoj sezoni.

Kako saznajemo, preliminarni razgovori obavljeni su prije izvjesnog vremena i obje strane su zainteresovane za saradnju, pa će uskoro ponovo za pregovarački sto. Trifunović (51) ima prilično zavidnu ličnu kartu jer je osim Crvene zvezde u kojoj je ostavio i najdublji trag kao igrač, vodio Lijetuvos Ritas, Panionios, Spartak iz Sankt Peterburga, Žalgiris, Astanu, Ješilgiresun i Karšijaku, na čijoj klupi je sjedio prošle sezone. Najviše uspjeha imao je sa Žalgirisom, jer je najbolji litvanski klub odveo do šampionske titule i Kupa, te je dva puta osvojio Baltičku ligu. Igokea je imala prilično turbulentnu prošlu sezonu i promijenila tri trenera. Pripreme i nekoliko uvodnih kola u ABA ligi odradio je Nenad Trajković, kojeg je poslije serije loših rezultata zamijenio njegov pomoćnik Žarko Milaković. Ni mladi stručnjak nije se dugo zadržao na klupi, pa je sezonu kraju priveo Dragan Nikolić. Srpski trener ispunio je zadatak koji je stavljen pred njega - izborio opstanak, ali očigledno nije ubijedio čelnike Aleksandrovčana da postane dugoročno rješenje. 

Kada bude definitivno poznato ko će voditi tim onda će početi sklapanje tima za novu sezonu. Igokea je i u tom segmentu prilično lutala, jer je minute upisalo 19 košarkaša, od 20 maksimalnih koliko je i dozvoljeno prema pravilima ABA lige u jednoj sezoni. Neki su otišli poslije nekoliko utakmica, neki se zadržali do kraja sezone, a izvjesno je da će u novu kampanju krenuti kapiten Vuk Radivojević, Marko Luković, Darko Talić, Nemanja Nikolić, te Dalibor Ilić, koji je na pozajmici u Mega Leksu. Mogućnost da produži ugovor na još jednu sezonu ima Sava Lešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana