Igokea ponovo deklasirala Bosnu

Milan Zubović
Igokea ponovo deklasirala Bosnu

Laktaši - Samo 13 poena dozvolila je Igokea Bosni Rojal u drugom poluvremenu što je rezultovalo njenom ubjedljivom pobjedom rezultatom 76:51, u prvoj utakmici polufinalne serije plej-ofa Lige BiH.

Nakon što su u ligaškom dijelu takmičenja doživjeli težak poraz u Sarajevu Aleksandrovčani su dva puta nakon toga deklasirali "studente" na svom terenu, a nakon ovog trijumfa imaju lijepu priliku da već u sutrašnjem meču od 20 časova izbore finale koje će biti igrano na tri pobjede. Aktuelni šampion BiH koji je nedodirljiv u pet posljednjih godina ovaj meč je odigrao bez krila Danila Šibalića sa kojim je raskinuta saradnja.

- Od samog početka naša ideja je bila da igramo iz odbrane što smo uradili i stigli do pobjede. Ova utakmice već je iza nas, moramo da je zaboravimo i okrećemo se drugom meču u subotu jer je svaki meč u plej-ofu priča za sebe. Bosna ima kvalitet koji se vidio u prvom poluvremenu jer su bili u egalu kada se igralo na manji broj poena. U drugi dio meča ušli smo rasterećeni pritiska sa početka utakmice pa smo iz dobre odbrane dolazili do lakih poena i zasluženo slavili - rekao je trener Igokee Žarko Milaković.

Veliko iznenađenje priredio je Spars u drugom polufinalu pošto je na gostovanju u Mostaru pobijedio Zrinjski ubjedljivim rezultatom 90:70  (25:23, 26:17, 18:17 21:13). Tako će Sarajlije imati priliku da pred svojom publikom sutra od 19 sati prvi put u istoriji izbore finale plej-ofa. Najbolji u domaćoj ekipi koja je osvojila prvo mjesto u Ligi za prvaka bio je Marko Ramljak sa 14 poena, a Ivan Miličević dao je 13 dok su kod pobjednika Aleksa Stepanović i Roko Rogić ubacili po 17.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana