Igokea počinje odbranu titule protiv Širokog Brijega

Milan Zubović
Igokea počinje odbranu titule protiv Širokog Brijega

Laktaši - Voljom žrijeba košarkaši Igokee odbranu šampionske titule BiH započeće protiv velikog rivala Širokog na svom terenu u subotu od 19 časova.

Aleksandrovčani su prvaci pet posljednjih godina, pa i sada važe za velikog favorita, iako ostalih pet timova nisu nimalo naivni i imaju veliku želju da ih skinu sa trona. Trener domaćeg tima Dragan Bajić vjeruje da će pobjedom krenuti u takmičenje.

- Na papiru smo veliki favoriti, ali to moramo pokazati na terenu. Ostale ekipe su se pojačale i neće biti iznenađenje ukoliko doživimo neki poraz. Dva cilja smo ispunili i sada idemo po šampionsku titulu da zaokružimo uspješnu sezonu - rekao je Bajić.

U preostala dva meča Lige za prvaka u subotu će se sastati Kakanj - Zrinjski (19) i Spars - Bosna Rojal (18). Za ekipu iz Mostara trebalo bi da debituje pojačanje iz NBA lige Tore Mari. Srpska ima dva predstavnika u Ligi za opstanak, Radnik i Mladost. Oba tima dovela su pojačanja pod košem, pa je u Bijeljinu stigao Gojko Sudžum, a u Mrkonjić Grad Dragan Tubak. Bijeljinci su prenijeli svih pet pobjeda u ovaj dio takmičenja i vjeruju da će izbjeći jedno od tri posljednja mjesta na tabeli koja donose selidbu u niži rang.

- Vogošća je dovela dva pojačanja i mnogo podigla svoju igru u poslednjim kolima Lige 12 BiH, te našla recept za pobede. Znamo njihove prednosti, koje ćemo pokušati neutralisati i iskoristiti njihove mane - rekao je trener Radnika Branislav Vićentić.

Mladost će na noge Bošnjaku u Hadžiće, koji su pobijedili oba puta ove sezone, a prenijeli su sedam od devet pobjeda. Pomalo neočekivano Bošnjak je dobio pojačanje pred Ligu za opstanak. Radi se o doskorašnjem kapitenu Bosne Edinu Rešidoviću, koji je zbog neisplaćenih plata napustio "studente".

- U dobrom smo položaju na početku, ali se ne smijemo zanositi time već ići na pobjede da što prije osiguramo opstanak. Jesmo ih dobili u gostima, pa će nam sada biti naporno jer je teško dobiti nekoga tri puta zaredom - kazao je Sladojević.

Parovi prvog kola, subota: Vogošća - Radnik (16.30), Bošnjak - Mladost (16.30), Sloboda - Student (19.30).

Košarkašice

Takmičenje u Ligi BiH za košarkašice biće nastavljeno ovog vikenda, a u 19. kolu se sastaju, subota: Jedinstvo - Mladi Krajišnik (16.30), Rudar - Livno (19.15). Nedjelja: Željezničar - Bugojno (14.30), Brčanka - Banovići (16). Sloboda - Orlovi (igrano u petak).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana