Игокеа почиње одбрану титуле против Широког Бријега

Милан Зубовић
Игокеа почиње одбрану титуле против Широког Бријега

Лакташи - Вољом жријеба кошаркаши Игокее одбрану шампионске титуле БиХ започеће против великог ривала Широког на свом терену у суботу од 19 часова.

Александровчани су прваци пет посљедњих година, па и сада важе за великог фаворита, иако осталих пет тимова нису нимало наивни и имају велику жељу да их скину са трона. Тренер домаћег тима Драган Бајић вјерује да ће побједом кренути у такмичење.

- На папиру смо велики фаворити, али то морамо показати на терену. Остале екипе су се појачале и неће бити изненађење уколико доживимо неки пораз. Два циља смо испунили и сада идемо по шампионску титулу да заокружимо успјешну сезону - рекао је Бајић.

У преостала два меча Лиге за првака у суботу ће се састати Какањ - Зрињски (19) и Спарс - Босна Ројал (18). За екипу из Мостара требало би да дебитује појачање из НБА лиге Торе Мари. Српска има два представника у Лиги за опстанак, Радник и Младост. Оба тима довела су појачања под кошем, па је у Бијељину стигао Гојко Суџум, а у Мркоњић Град Драган Тубак. Бијељинци су пренијели свих пет побједа у овај дио такмичења и вјерују да ће избјећи једно од три посљедња мјеста на табели која доносе селидбу у нижи ранг.

- Вогошћа је довела два појачања и много подигла своју игру у последњим колима Лиге 12 БиХ, те нашла рецепт за победе. Знамо њихове предности, које ћемо покушати неутралисати и искористити њихове мане - рекао је тренер Радника Бранислав Вићентић.

Младост ће на ноге Бошњаку у Хаџиће, који су побиједили оба пута ове сезоне, а пренијели су седам од девет побједа. Помало неочекивано Бошњак је добио појачање пред Лигу за опстанак. Ради се о доскорашњем капитену Босне Едину Решидовићу, који је због неисплаћених плата напустио "студенте".

- У добром смо положају на почетку, али се не смијемо заносити тиме већ ићи на побједе да што прије осигурамо опстанак. Јесмо их добили у гостима, па ће нам сада бити напорно јер је тешко добити некога три пута заредом - казао је Сладојевић.

Парови првог кола, субота: Вогошћа - Радник (16.30), Бошњак - Младост (16.30), Слобода - Студент (19.30).

Кошаркашице

Такмичење у Лиги БиХ за кошаркашице биће настављено овог викенда, а у 19. колу се састају, субота: Јединство - Млади Крајишник (16.30), Рудар - Ливно (19.15). Недјеља: Жељезничар - Бугојно (14.30), Брчанка - Бановићи (16). Слобода - Орлови (играно у петак).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана