Igokea po krunu bez Ilića i Jankovića

Milan Zubović
Igokea po krunu bez Ilića i Jankovića

Laktaši - Titulu šampiona Lige mladih BiH juniori Igokee braniće protiv Sparsa i Slobode 23. i 24. juna na završnom turniru čiji domaćin tek treba da bude određen.

Ekipa iz Aleksandrovca izborila je finalni turnir pobjedama nad Zrinjskim (93:67) i Košem (76:53) tako da će biti u prilici da ponovi prošlogodišnji uspjeh kada je bez poraza stigla do trofeja. Ipak, ove godine takmičenje nije na nivou prošlogodišnjeg, kada je bila igrana liga, dok je sada sve svedeno samo na nekoliko utakmica završnice.

- Takmičenje djeluje neozbiljno jer šampion postaje ekipa koja pobijedi u četiri utakmice, dok je prošle godine bilo bolje i mladi igrači imali su priliku da odmjere snage sa mnogo više timova. Na polufinalnom turniru odigrali smo dvije utakmice zaredom, što dovoljno govori o ozbiljnosti rada Košarkaškog saveza BiH - izjavio je trener Igokee Darko Trkulja koji je brigu o juniorskom timu preuzeo od Žarka Milakovića kada je ovaj bio postavljen za kormilara seniorske ekipe.

Iako će biti oslabljeni na predstojećem završnom turniru, razmišljaju samo o trofeju.

- Očekujemo da dobro igramo i odbranimo titulu iako ćemo biti nekompletni. Ne možemo da računamo na Dalibora Ilića i Aljošu Jankovića koji su dobili slobodno jer su odigrali ogroman broj utakmica tokom sezone, dok Ilića od 17. juna očekuju obaveze na pripremama juniorske selekcije Srbije, baš kao i našeg novog člana Filipa Njegovanovića. S njim smo dogovorili da postane punopravni član od iduće sezone. Ujedno, teško da ćemo moći računati na Danila Cvetića koji je povrijedio rame pa je pitanje da li će se oporaviti do tada - kazao je Trkulja.

Član Igokee Luka Vuković uvršćen je na širi spisak U18 reprezentacije BiH koja će pod vođstvom selektora Borisa Džidića igrati na Evropskom prvenstvu A divizije od 28. jula do 5. avgusta u Letoniji.

Pioniri i kadeti

Budućnost iz Bijeljine biće domaćin završnog turnira u pionirskoj konkurenciji (16. i 17. jun), a pored njih nastupiće još Hanters Prijedor i Leotar iz Trebinja. Kadetski tim ekipe iz Bijeljine izborio je nastup na završnom turniru, a pored njega još će igrati Igokea i sarajevski Spars. Nijedan klub iz KS Herceg-Bosne nije izborio plasman na završni turnir, čime su nastavili svojevrstan bojkot ovog takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana