Igokea odmorna čeka protivnika

Milan Zubović
Igokea odmorna čeka protivnika

Sarajevo - Igokea ponovo nije imala milosti prema Bosni Rojal koju je pobijedila sa ubjedljivih 107:83, i izborila novo finale plej-ofa Lige za prvaka BiH.

Izabranici trenera Žarka Milakovića sa 2:0 u seriji prošli su kroz polufinale dok je ovo bio treći trijumf visokim rezultatom zaredom protiv Sarajlija. Iako su gosti gubili nakon uvodnih deset minuta u drugoj četvrtini su skoro “zaključali” svoj koš pa je domaćin ubacio samo osam poena dok su na drugoj strani postigli 28, a u trećem periodu čak 35 što je praktično riješilo pitanje pobjednika.

- Veoma bitna pobjeda za nas na psihološkom planu prije svega zbog načina na kojeg smo prošli polufinale i šesti put zaredom izborili finale. Za mene i veliki broj momka ovo je prvo finale i moramo što bolje da se spremimo. Imamo sedam dana se osvježimo i dobro treniramo te spremni dočekamo odlučujuću seriju. Zadovoljan sam igrom mladih igrača koji su dobili priliku u seniorskoj konkurenciji i u potpunosti su opravdali ukazano povjerenje - izjavio je Milaković.

Igokea čeka protivnika u finalu, a protiv koga će igrati biće poznato nakon što Zrinjski i Spars odigraju treći meč. Rezultat u seriji je 1:1, jer su Mostarci vratili brejk i slavili u Sarajevu sa 64:56. Najbolji kod pobjednika bio je Aleksandar Sokolović sa 12 poena dok su za poraženi tim Igor Josipović i Maksim Kovačević takođe ubacili po 12. Majstorica će biti igrana u Mostaru u srijedu.

- Protiv koga ćemo igrati to je najmanje bitno, a najbitniji je način na koji mi igramo. Obje ekipe imaju svoje prednosti i kvalitet mada mi dosta gledamo našu igru. Prednost domaćeg terena može, a i ne mora da bude prednost - rekao je Milaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana