Игокеа одморна чека противника

Милан Зубовић
Игокеа одморна чека противника

Сарајево - Игокеа поново није имала милости према Босни Ројал коју је побиједила са убједљивих 107:83, и изборила ново финале плеј-офа Лиге за првака БиХ.

Изабраници тренера Жарка Милаковића са 2:0 у серији прошли су кроз полуфинале док је ово био трећи тријумф високим резултатом заредом против Сарајлија. Иако су гости губили након уводних десет минута у другој четвртини су скоро “закључали” свој кош па је домаћин убацио само осам поена док су на другој страни постигли 28, а у трећем периоду чак 35 што је практично ријешило питање побједника.

- Веома битна побједа за нас на психолошком плану прије свега због начина на којег смо прошли полуфинале и шести пут заредом изборили финале. За мене и велики број момка ово је прво финале и морамо што боље да се спремимо. Имамо седам дана се освјежимо и добро тренирамо те спремни дочекамо одлучујућу серију. Задовољан сам игром младих играча који су добили прилику у сениорској конкуренцији и у потпуности су оправдали указано повјерење - изјавио је Милаковић.

Игокеа чека противника у финалу, а против кога ће играти биће познато након што Зрињски и Спарс одиграју трећи меч. Резултат у серији је 1:1, јер су Мостарци вратили брејк и славили у Сарајеву са 64:56. Најбољи код побједника био је Александар Соколовић са 12 поена док су за поражени тим Игор Јосиповић и Максим Ковачевић такође убацили по 12. Мајсторица ће бити играна у Мостару у сриједу.

- Против кога ћемо играти то је најмање битно, а најбитнији је начин на који ми играмо. Обје екипе имају своје предности и квалитет мада ми доста гледамо нашу игру. Предност домаћег терена може, а и не мора да буде предност - рекао је Милаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана