Igokea kreće po šestu titulu u nizu

Milan Zubović
Igokea kreće po šestu titulu u nizu

Mostar - Prvi korak ka odluci o šampionu BiH u košarci je meč Zrinjskog i Igokee (subota, 20.15 časova), a pehar će podići ekipa koja prva stigne do tri trijumfa.

Biće to obračun dva tima koja su najviše pokazala ove sezone, a Zrinjski je za nijansu bio bolji, pa je zaslužio prednost domaćeg terena jer je osvojio prvo mjesto poslije deset kola. U oba susreta tokom Lige za prvaka slavio je protiv Igokee, ali je, bez obzira na to, morao da igra majstoricu za plasman u finale protiv Sparsa. Mostarci nisu iskoristili prednost domaćeg terena u prvom meču, ali su uspjeli da slave u Sarajevu i onda potvrde prolaz pred svojim navijačima. Forma Igokee rasla je kako je odmicao ligaški dio i čini se da je trener Žarko Milaković posložio sve kockice, pa je tim spreman za sedmu titulu ukupno, a šestu u nizu.

- Imali smo tri dana više za odmor i trening, dok su oni igrali majstoricu sa Bosnom Rojal u srijedu, tako da bi energetski momenat mogao da presudi u finalnoj seriji koja se igra svaka tri dana. Dobili su nas oba puta u prvenstvu, ali oba ta susreta bila su na jednu loptu. Više smo se posvetili ispravljanju naših grešaka kako bismo finalnu seriju dočekali što spremniji - rekao je Milaković.

Skok je bio segment u kojem je Igokea imala veliku prednost u prethodna dva meča, ali nije uspjela da je materijalizuje na najbolji način. Zrinjski nema igrača koji visinom može da parira Robertu Rikiću, ali ima vrlo opasnog bivšeg NBA igrača Ahmeda Mareja, oko kojeg se vrti njihova igra.

- Vjerujem da je skok samo jedan od elemenata koji možemo bolje da iskoristimo, a nakon ofanzivnih skokova moramo mnogo smirenije da igramo u napadu i koristimo njihove greške. Imaju dosta dobrih pojedinaca, ali ovaj susret neće riješiti jedan igrač već timska igra - kazao je Milaković.

On će se prvi put susresti sa trenerom Zrinjskog Hrvojem Vlašićem, jer Vlašić nije bio sa ekipom u Laktašima zbog suspenzija, dok je Milaković propustio gostovanje u Mostaru zbog bolesti.

Bosna i Spars za Drugu ABA

Poražene ekipe iz polufinalne serije Bosna Rojal i Spars odmjeriće snage u seriji za treće mjesto, a uspješniji će iduće sezone biti član Druge ABA lige. Bosna je domaćin u prvom meču koji je na programu u nedjelju od 18 časova, a serija se igra na dvije dobijene utakmice. Drugi predstavnik BiH u drugom razredu regionalnog takmičenja biće Zrinjski, bez obzira na ono što ostvari u finalu jer Igokea ima zagarantovano mjesto u ABA ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana