Игокеа креће по шесту титулу у низу

Милан Зубовић
Игокеа креће по шесту титулу у низу

Мостар - Први корак ка одлуци о шампиону БиХ у кошарци је меч Зрињског и Игокее (субота, 20.15 часова), а пехар ће подићи екипа која прва стигне до три тријумфа.

Биће то обрачун два тима која су највише показала ове сезоне, а Зрињски је за нијансу био бољи, па је заслужио предност домаћег терена јер је освојио прво мјесто послије десет кола. У оба сусрета током Лиге за првака славио је против Игокее, али је, без обзира на то, морао да игра мајсторицу за пласман у финале против Спарса. Мостарци нису искористили предност домаћег терена у првом мечу, али су успјели да славе у Сарајеву и онда потврде пролаз пред својим навијачима. Форма Игокее расла је како је одмицао лигашки дио и чини се да је тренер Жарко Милаковић посложио све коцкице, па је тим спреман за седму титулу укупно, а шесту у низу.

- Имали смо три дана више за одмор и тренинг, док су они играли мајсторицу са Босном Ројал у сриједу, тако да би енергетски моменат могао да пресуди у финалној серији која се игра свака три дана. Добили су нас оба пута у првенству, али оба та сусрета била су на једну лопту. Више смо се посветили исправљању наших грешака како бисмо финалну серију дочекали што спремнији - рекао је Милаковић.

Скок је био сегмент у којем је Игокеа имала велику предност у претходна два меча, али није успјела да је материјализује на најбољи начин. Зрињски нема играча који висином може да парира Роберту Рикићу, али има врло опасног бившег НБА играча Ахмеда Мареја, око којег се врти њихова игра.

- Вјерујем да је скок само један од елемената који можемо боље да искористимо, а након офанзивних скокова морамо много смиреније да играмо у нападу и користимо њихове грешке. Имају доста добрих појединаца, али овај сусрет неће ријешити један играч већ тимска игра - казао је Милаковић.

Он ће се први пут сусрести са тренером Зрињског Хрвојем Влашићем, јер Влашић није био са екипом у Лакташима због суспензија, док је Милаковић пропустио гостовање у Мостару због болести.

Босна и Спарс за Другу АБА

Поражене екипе из полуфиналне серије Босна Ројал и Спарс одмјериће снаге у серији за треће мјесто, а успјешнији ће идуће сезоне бити члан Друге АБА лиге. Босна је домаћин у првом мечу који је на програму у недјељу од 18 часова, а серија се игра на двије добијене утакмице. Други представник БиХ у другом разреду регионалног такмичења биће Зрињски, без обзира на оно што оствари у финалу јер Игокеа има загарантовано мјесто у АБА лиги.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана