Igokea domaćin Cedeviti u ABA ligi: Zaustaviti Kobsa i Pulena

Milan Zubović
Igokea domaćin Cedeviti u ABA ligi: Zaustaviti Kobsa i Pulena

Laktaši - Košarkaši Igokee u veoma teškom trenutku dočekuju Cedevitu, a meč 18. kola ABA lige na rasporedu je u subotu od 21 čas. Izabranici trenera Dragana Nikolića bore se za opstanak u društvu najboljih klubova Jadrana, a na noge im stiže ekipa koja igra u najboljoj formi. Uz to, tradicija nije na strani domaćina koji je slavio samo jednom na svom terenu tokom sezone 2013/14, a preostalih šest mečeva dobili su gosti.

- Igramo protiv ekipe koja je u najboljoj formi u ABA ligi. Cedevita ima dva izuzetna individualca, Džejkoba Pulena i Džastina Kobsa koji su evroligaški igrači i ključ pobjede, na koju definitivno idemo, je da ih probamo zaustaviti ili svesti na slabiji procenat šuta. Oni će doći do svog broja poena, samo da ih svedemo na što niže procente. Andrija Stipanović njihov je vođa na terenu koji igra odličnu odbranu i vodi ih kada je na klupi ili u igri. Daćemo sve od sebe kao protiv Zvezde i borićemo se za trijumf - kazao je plej Igokee Filip Adamović.

Oba tima mnogo su promijenjena u odnosu na prvi susret.

- Imali su više stranaca sa Vitorom Beniteom i Džejmsom Belom, dok je trener Slaven Rimac tek došao. Sada su kompaktniji, bolje posloženi, znaju se uloge u ekipi i to je glavna razlika u odnosu na taj meč - kazao je Adamović.

Trener Nikolić najavio je da pored povrijeđenog Latavijusa Vilijamsa ima još jednog povrijeđenog igrača, čije ime nije spomenuo, za kojeg nije siguran da li će nastupiti.

- Kada su napravili određene promene u klubu i ekipi, pokazali su najveći progres. Kvalitet je zamenio kvantitet. Došli su Pulen i Edo Murić, ekipa se prepakovala i složila pa liče na pravi tim - rekao je Nikolić.

Parovi, subota: Cibona - Partizan (17), Crvena zvezda - Olimpija (19), Nedjelja: Mega - Zadar (17), Krka - FMP (19). Ponedjeljak: Budućnost - Mornar (18).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana