Herojski podvig Radnika na Koševu

Igor Stanišić
Herojski podvig Radnika na Koševu

Bijeljina - Fudbaleri Radnika u devetom gostovanju na "Koševu" drugi put su ostali neporaženi u duelu sa Sarajevom i dva kola prije kraja regularnog prvog dijela sezone imaju odlične izglede da se plasiraju u Ligu za prvaka.

Sedmoplasiranoj Mladosti sa kojom imaju lošiji međusobni skor (0:0, 0:3) bježe tri, a osmoplasiranom Borcu od koga imaju bolji međusobni skor (3:0, 0:1) četiri boda i veoma su blizu da ponove prošlogodišnji uspjeh i šampionat nastave među šest najboljih ekipa.

- Nije bilo lako igrati sa Sarajevom kome je ovaj meč bio veoma važan poslije poraza u Širokom Brijegu. Uz sve to teren je bio zaleđen, uslovi za igru minimalni, ali smo ipak uspjeli da odolimo velikom rivalu i da se kući vratimo sa bodom koji je ravan pobjedi. Veliki teret iznijeli su moji igrači, jer su izdržali sve napade Sarajeva, koje je 90 minuta atakovalo prema našem golu. Poslije ovog remija stekli smo realne šanse u borbi za šesto mjesto, što nam je prevashodan cilj ove sezone - rekao je šef stručnog štaba Radnika Mladen Žižović.

Jedan od junaka sa "Koševa" u redovima "plavo-bijelih" bio je kapiten Dino Beširović.

- Da bismo došli do ovog velikog boda morali smo da potrošimo i posljednji atom snage. Imalo je Sarajevo svoje prilike, koje igrači nisu iskoristili, ali i mi smo imali šanse iz kojih smo morali bolje reagovati. Činjenica je da loše vrijeme i zaleđen teren nisu donijeli toliko kreativnu igru u oba sastava, pa je ljepota u igri izostala. Na kraju moramo biti zadovoljni, jer smo ekipi koja je važila za jednog od najvećih favorita prvenstva otkinuli bod na njenom terenu - rekao je Beširović.

Krstajić: Podrška sudijama

Predsjednik Radnika Mladen Krstajić čestitao je igračima i stručnom štabu na osvojenom bodu u Sarajevu, a nije se previše obazirao na vjerovatni propust sudije Gorana Paradžika, koji je trebalo da dosudi penal za Radnik.

- Mislim da treba poštovati sudijske odluke koje se donesu, jer je to u interesu poboljšanja fudbala u BiH. O spornoj situaciji u kaznenom prostoru Sarajeva neka odlučuju organi koji su zaduženi za to, a ne mi koji smo učesnici i direktni akteri u Premijer ligi BiH - rekao je Krstajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana