Херојски подвиг Радника на Кошеву

Игор Станишић
Херојски подвиг Радника на Кошеву

Бијељина - Фудбалери Радника у деветом гостовању на "Кошеву" други пут су остали непоражени у дуелу са Сарајевом и два кола прије краја регуларног првог дијела сезоне имају одличне изгледе да се пласирају у Лигу за првака.

Седмопласираној Младости са којом имају лошији међусобни скор (0:0, 0:3) бјеже три, а осмопласираном Борцу од кога имају бољи међусобни скор (3:0, 0:1) четири бода и веома су близу да понове прошлогодишњи успјех и шампионат наставе међу шест најбољих екипа.

- Није било лако играти са Сарајевом коме је овај меч био веома важан послије пораза у Широком Бријегу. Уз све то терен је био залеђен, услови за игру минимални, али смо ипак успјели да одолимо великом ривалу и да се кући вратимо са бодом који је раван побједи. Велики терет изнијели су моји играчи, јер су издржали све нападе Сарајева, које је 90 минута атаковало према нашем голу. Послије овог ремија стекли смо реалне шансе у борби за шесто мјесто, што нам је превасходан циљ ове сезоне - рекао је шеф стручног штаба Радника Младен Жижовић.

Један од јунака са "Кошева" у редовима "плаво-бијелих" био је капитен Дино Бешировић.

- Да бисмо дошли до овог великог бода морали смо да потрошимо и посљедњи атом снаге. Имало је Сарајево своје прилике, које играчи нису искористили, али и ми смо имали шансе из којих смо морали боље реаговати. Чињеница је да лоше вријеме и залеђен терен нису донијели толико креативну игру у оба састава, па је љепота у игри изостала. На крају морамо бити задовољни, јер смо екипи која је важила за једног од највећих фаворита првенства откинули бод на њеном терену - рекао је Бешировић.

Крстајић: Подршка судијама

Предсједник Радника Младен Крстајић честитао је играчима и стручном штабу на освојеном боду у Сарајеву, а није се превише обазирао на вјероватни пропуст судије Горана Параџика, који је требало да досуди пенал за Радник.

- Мислим да треба поштовати судијске одлуке које се донесу, јер је то у интересу побољшања фудбала у БиХ. О спорној ситуацији у казненом простору Сарајева нека одлучују органи који су задужени за то, а не ми који смо учесници и директни актери у Премијер лиги БиХ - рекао је Крстајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана