Hadžić učvrstio Radnik u gornjem dijelu tabele

Darko Pašagić
Hadžić učvrstio Radnik u gornjem dijelu tabele

Bijeljina - Fudbaleri Radnika ostvarili su petu prvenstvenu pobjedu, a žrtva izabranika Mladena Žižovića bio je Široki Brijeg, koji je savladan sa 2:1.

Poslije ovog trijumfa Bijeljinci su ostali na petoj poziciji, ali su se sada timu sa "Pecare" primakli na samo bod zaostatka sa realnim šansama da ih u preostala četiri jesenja kola stignu i prestignu.

Junaci pobjede bili su strijelci Demir Peco i Irfan Hadžić, koji je četvrtim golom u sezoni postignutim u 65. minutu svom timu donio prednost, a kasnije se ispostavilo i trijumf u duelu 15. kola.

- Poslije odlične utakmice u Krupi u kojoj smo osvojili bod, ali se i dosta napromašivali, priželjkivali smo da u duelu sa Širokobriježanima dođemo do cijelog plijena. Nije nas demoralisalo ni vođstvo rivala, jer smo praktično već u narednom minutu preko Pece stigli do izjednačenja. U svlačionici smo se dogovorili da još više stisnemo u nastavku i eto meni se posrećilo da postignem gol i svom timu donesem sva tri boda - naglasio je Hadžić.

Od početka sezone kormilar Žižović je stalno zabrinut malim brojem golova koje postiže njegova ekipa, iako se šanse ređaju kao na traci.

- Iako ove jeseni imamo dosta problema sa realizacijom, visoko smo plasirani na tabeli. Ako popravimo taj segment možemo još bolje. Do kraja jeseni ostala su još četiri kola, u kojima smo tri puta gosti - Čeliku, Mladosti i GOŠK-u, a dočekujemo Slobodu. Imamo prilično povoljan raspored i priliku da osvojimo dosta bodova, te se još više učvrstimo u gornjem dijelu tabele. Međutim, iako rivali nisu iz samog vrha moramo biti i te kako oprezni, jer nas svaki kiks može gurnuti korak unazad na tabeli - nastavio je centarfor Bijeljinaca.

Radnik već treću godinu pruža zapažene partije u eliti BiH.

- U klubu se odlično radi na svim poljima. Napravljeno je nekoliko dobrih transfera, na mjesta bivših saigrača dovedena su kvalitetna pojačanja sa velikim iskustvom u Premijer ligi, tako da se to mnogo ne osjeća na kvalitetu igre Radnika. Vjerujem da će tako biti i do kraja sezone i očekujem da ostanemo u samom vrhu tabele - dodao je Hadžić.

Trener Žižović bio je presrećan što je njegova ekipa stigla i prestigla rezultatski minus i osvojila bodove.

- Još jednom smo pokazali da imamo takmičarski karakter i da se možemo vratiti i iz "minusa". Na korak smo od četvrtog mjesta i borićemo se za njega do kraja sezone. Ukoliko u tome uspijemo, to bi bio fantastičan uspjeh - rekao je Žižović.

Lista strijelaca

12 golova: Bilbija (Zrinjski),

10 golova: Krpić (Željezničar),

8 golova: Koljić (Krupa),

7 golova: Tatar (Sarajevo),

6 golova: Ahmetović, Velkoski (Sarajevo),

5 golova: Rahmanović (Sarajevo),

4 gola: Husić (Zvijezda 09), Zec (Željezničar), Handžić (Sarajevo), Dedić (Čelik), Vidović (Sloboda), Anđušić (Mladost), Hadžić (Radnik)....

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana