Govedarica pred izazovom karijere

Miloš Vasiljević
Govedarica pred izazovom karijere

Gacko - Pred bokserom iz Gacka Srđanom Govedaricom je najveći izazov, ali i najveća šansa u dosadašnjoj karijeri, jer će 27. januara u Rigi ukrstiti pesnice sa Šveđaninom Otom Valinom koji ne zna za poraz u 18 mečeva i trenutno je 34. bokser svijeta u NjBA verziji.

Iako je sve na strani njegovog rivala, Govedarica se ne predaje i ima veliku želju da se dokaže na velikoj sceni, želju koja ga je dovela od malenog Gacka pod svjetla reflektora. O najtežem protivniku u karijeri prikupio je mnogo podataka.

- Ima kontra gard, što ga čini nezgodnijim od ostalih, a uz to je i udarač. Visok je 197 centimetara tako da nemam prednost u tom segmentu kao što je to bio slučaj u većini dosadašnjih mečeva. Krajem prethodne godine, boksovao sam ravnopravno sa momcima koji su među najboljih 50 u svijetu, ali sam izgubio od Herva Hubaua i Aleksandra Gaboveanua, pa se nadam da će sada biti bolje - poručuje Govedarica.

Ovo će biti jedna od uvodnih borbi za glavni meč večeri između vlasnika WBC i WBO pojasa u keruzer kategoriji Ukrajinca Oleksandera Jusika i domaćeg izazivača Mairisa Briedisa.

- Bazični dio priprema odradio sam u Gacku, a formu finiširam u Banjaluci zajedno sa trenerima Vladimirom Railićem i Mirkom Ždralom, čovjekom koji je moj glavni sekundant i stalni pratilac u svim mečevima. Nije isključena saradnja ni sa legendom ovog sporta Tadijom Kačarom. Vjerujem u sebe, pa uz malo sportske sreće nadam se najboljem - kazao je Govedarica.

Rijeke znoja koje je prolio da bi stigao gdje se sada nalazi, te ozbiljni mečevi otvaraju mu sve više vrata.

- Imao sam poziv da boksujem u Kini, a na stolu je i ponuda za meč u Londonu, ali polako. Sada mi je u glavi samo meč u Rigi, a poslije toga sa najbližim saradnicima odlučiću o daljim koracima - zaključio je Govedarica.

Uči mlađe boksere

Osim toga što je uspješan u ringu, Srđan Govedarica je i trener Kluba borilačkih vještina Ratnik u Gacku, gdje znanje svakodnevno prenosi na petnaestak članova kluba koji bilježe sve bolje rezultate. Dva člana ovog kluba postali su prvaci Srbije u 2017. godini, a jedan je osvojio vicešampionsku titulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana