Говедарица пред изазовом каријере

Милош Васиљевић
Говедарица пред изазовом каријере

Гацко - Пред боксером из Гацка Срђаном Говедарицом је највећи изазов, али и највећа шанса у досадашњој каријери, јер ће 27. јануара у Риги укрстити песнице са Швеђанином Отом Валином који не зна за пораз у 18 мечева и тренутно је 34. боксер свијета у ЊБА верзији.

Иако је све на страни његовог ривала, Говедарица се не предаје и има велику жељу да се докаже на великој сцени, жељу која га је довела од маленог Гацка под свјетла рефлектора. О најтежем противнику у каријери прикупио је много података.

- Има контра гард, што га чини незгоднијим од осталих, а уз то је и ударач. Висок је 197 центиметара тако да немам предност у том сегменту као што је то био случај у већини досадашњих мечева. Крајем претходне године, боксовао сам равноправно са момцима који су међу најбољих 50 у свијету, али сам изгубио од Херва Хубауа и Александра Габовеануа, па се надам да ће сада бити боље - поручује Говедарица.

Ово ће бити једна од уводних борби за главни меч вечери између власника WBC и WBO појаса у керузер категорији Украјинца Олександера Јусика и домаћег изазивача Маириса Бриедиса.

- Базични дио припрема одрадио сам у Гацку, а форму финиширам у Бањалуци заједно са тренерима Владимиром Раилићем и Мирком Ждралом, човјеком који је мој главни секундант и стални пратилац у свим мечевима. Није искључена сарадња ни са легендом овог спорта Тадијом Качаром. Вјерујем у себе, па уз мало спортске среће надам се најбољем - казао је Говедарица.

Ријеке зноја које је пролио да би стигао гдје се сада налази, те озбиљни мечеви отварају му све више врата.

- Имао сам позив да боксујем у Кини, а на столу је и понуда за меч у Лондону, али полако. Сада ми је у глави само меч у Риги, а послије тога са најближим сарадницима одлучићу о даљим корацима - закључио је Говедарица.

Учи млађе боксере

Осим тога што је успјешан у рингу, Срђан Говедарица је и тренер Клуба борилачких вјештина Ратник у Гацку, гдје знање свакодневно преноси на петнаестак чланова клуба који биљеже све боље резултате. Два члана овог клуба постали су прваци Србије у 2017. години, а један је освојио вицешампионску титулу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана