Фудбалерима Радника Европа надохват руке

Дарко Пашагић
Фудбалерима Радника Европа надохват руке

Бијељина - Фудбалери Радника у 28. колу Премијер лиге савладали су као гости ГОШК са 2:1 и тако наставили низ без пораза који траје још од 2. децембра, када су против истог ривала у Габели играли неријешено.

Од тада су Бијељинци забиљежили четири побједе и шест ремија, те се тренутно налазе на петој позицији са лијепим шансама да послије три године поново изборе пласман на међународну сцену, а тада су као побједници Купа БиХ у сезони 2015/16. играли у квалификацијама за Лигу Европе.

- Наставили смо низ без пораза који је започео јесенас, а што је још важније, овом побједом смо остали у игри за четврто мјесто и пласман на међународну сцену. У овом мечу смо показали да екипа има карактер, јер смо успјели да вођство домаћина од 1:0 прво доведемо у егал, а затим и да деветим голом у сезони нашег најбољег стријелца Ирфана Хаџића претворимо у побједу - рекао је нападач Бијељинаца Владимир Брадоњић.

За домаћина је ово практично била утакмица којом би продужио наду у опстанак, а послије овог пораза је те шансе свео на минимум.

- Знали смо да ће, како вријеме буде одмицало, играчи ГОШК-а бити све нервознији и послије њиховог водећег гола најважније је било да се брзо вратимо у игру. Срећом, већ послије три минута стигли смо да изједначења и у наставку смо успјели да искористимо превише отворено игру домаћина и дођемо до тријумфа - наставио је Брадоњић који је забиљежио један наступ за репрезентацију Србије до 19 година.

Пред Радником је у суботу веома важан дуел у којем ће од 17 часова на Градском стадиону у Бијељини угостити лидера на табели и финалисту овогодишњег Купа БиХ, Сарајево.

- У досадашњем дијелу првенства тим са “Кошева” је показао највише, али изгледа да им полако понестаје “горива”. Ипак, свјесни смо да су квалитетнији тим од нас, али ћемо борбеношћу то покушати да надокнадимо и да тако наставимо серију без пораза и снивање европских снова. Бићемо ослабљени неиграњем Хаџића, који и­ма три жута картона, као и Дамира Пеце, за којег је због операције препона сезона завршена, али тренер Младен Жижовић има квалитетне алтернативе и очекујем повољан резултат - додао је Брадоњић.

Коначно здрав

Иако је ове сезоне требало да се устали у првој постави, Владимир Брадоњић није имао среће јер је два пута имао проблема са задњом ложом, што га је практично цијели први дио првенства одвојило од терена. Ипак, успио је да сакупи 13 наступа, постигне два гола и упише једну асистенцију.

- На срећу, сада је све у реду и надам се да ће ме повреде у наредном периоду заобићи. На мени је да наставим са напорним радом и да се у будућности изборим за мјесто у стартној постави - рекао је Брадоњић који ће у децембру напунити 20 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана