Фудбалери Звијезде 09: Нећемо да нас ривали гледају као мали клуб

Синиша Котараш
Фудбалери Звијезде 09: Нећемо да нас ривали гледају као мали клуб

Бијељина - Фудбалери Звијезде 09, показали су да спремно дочекују дебитантску сезону Премијер лиге. Изабраници Милана Ђуричића савладали су у “генералки” београдски Рад на “Бањици” (2:1) и на најбољи начин окончали припреме.

- Не мора ова победа ништа да значи, али је то ипак добар наговештај за почетак сезоне. Очигледно је да смо физички спремни, а тактички тек остаје да се види. Недостајала су нам три стандардна првотимца, капитен Стефан Трипковић, те Миљан Говедарица и Селмир Махмутовић, али је екипа и без њих показала да може да одигра квалитетно и дисциплиновано, као и да поседује карактер. То нам је веома битно јер желимо да наставимо да градимо менталитет екипе. Желимо да створимо препознатљив имиџ и да нас ривали респектују као квалитетног противника, а не да нас посматрају као мали, дебитантски клуб - нагласио је Ђуричић.

Екипа из Етно села Станишићи почела је у саставу који би требало да истрчи на терен у суботњем мечу у Добоју код Какња.

- Понашали смо се као да је у питању првенствени меч и зато је на терен истрчала екипа која би у суботу требало да се супротстави Младости. Чак смо и направили само три измене, и то тек након 70. минута. Морам да кажем и да је био веома тежак дан, да је времен било претопло и спарно, али и да су играчи без већих проблема издржали све напоре, што је још један показатељ да смо одлично радили током ових припрема - истакао је Ђуричић.

Ипак, како стратег Звијезде 09 тврди, није све било ни толико добро.

  • Наравно, било је неких момената када уопште нисмо контролисали игру и у једном таквом периоду смо и примили погодак. Други сегмент на који својим фудбалерима морам да скренем пажњу, јесте однос према судијама. Јесте оно против Рада било доста проблематично, али моји играчи нису смели да толико причају са судијом. Не желим да ствари на које ми не можемо да утичемо, утичу на нашу игру - закључио је Ђуричић.

Златковић и Лакић под упитником

Иако су комплетне припреме протекле у најбољем реду, у финишу се појавио проблем са регистрацијом Немање Златковића, односно Николе Лакића.

- Што се тиче Златковића, на којем смо градили игру, ОФК Београд има право на тренинг компензацију. Није проблем да се то плати, али “романтичари” траже превише, чак су помало и нереални у својим захтевима. Баш као и из бијељинског Радника за голмана Лакића - појаснио је Ђуричић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана