Fudbaler kazahstanskog Šahtjora Nikola Vasiljević: Karijeru završavam u mojoj Drini

Drago Gajić
Fudbaler kazahstanskog Šahtjora Nikola Vasiljević: Karijeru završavam u mojoj Drini

Zvornik - Nekadašnji fudbaler Drine Nikola Vasiljević već petu godinu nezamjenljivi je igrač u odbrani ekipe Šahtjora iz kazahstanskog grada Karagandi sa kojom je osvojio mnogo trofeja.

Rođeni Zvorničanin svih ovih godina pružao je odlične partije za Šahtjor gdje je doživio zvjezdane trenutke. Posebno mu je u sjećanju ostala 2013. godina kada je klub igrao u Ligi Evrope.

- Već sam pet godina u ovom klubu. Osvojili smo sve što se može osvojiti u ovoj zemlji. Jedini smo klub iz Kazahstana koji je 2013. godine igrao grupnu fazu Lige šampiona. Izbacili smo ekipe Bate Borisov iz Bjelorusije i Skenderbeg iz Albanije, a u plej-ofu izgubili u dvomeču sa Seltikom iz Škotske. U grupnoj fazi Lige Evrope smo igrali sa ekipama AZ Alkmar, Paok i Makabi iz Haife. Ponosan sam na dvije titule prvaka Kazahstana, više osvojenih kupova ove zemlje i na to da sam 2011. i 2012 godine uvršten u tim godine, a 2013 godine sam proglašen za najboljeg odbrambenog igrača kazahstanskog prvenstva - rekao nam je Vasiljević.

Njemu je istekao ugovor sa Šahtjorom, ali se nada da će produžiti ugovor sa Kazastancima.

- Vraćam se u januaru u Kazahstan. Istekao mi je ugovor sa Šahterorom, ali pošto se u klub vratio raniji predsjednik Vladimir Hidergaus, očekujem da ću produžiti ugovor. Imam 32 godine, zdravlje me služi, još se dobro osjećam i mislim da mogu igrati još nekoliko sezona - dodao je Vasiljević.

On je karijeru počeo u Drini 1987. godine, gdje je prošao sve selekcije. Kasnije je igrao za Modriču, Rodu iz Holandije, potom je bio u Južnoj Koreji nakon koje se opet vratio u Modriču, a jedno vrijeme nastupao je i za Zvijezdu iz Gradačca. Kako je kazao nada se da će se na kraju karijere vratiti odakle je i krenuo.

- Želja mi je da kada se vratim iz Kazahstana, karijeru završim u zvorničkoj Drini, odakle sam krenuo u svjet i gdje sam učinio prve fudbalske korake - zaključio je Vasiljević.

Ovaj stameni dvometraš svojevremeno je dva puta bio reprezentativac A selekcije BiH, a više puta mladih selekcija.

Imao društvo u Kazahstanu

Nikola Vasiljević imao je u Kazahstanu veliko društvo igrača sa ovih prostora.

- Družio sam se sa Aldinom Džidićem, Dušanom Petronijevićem, Filipom Arsenijevićem, Milankom Raškovićem, Aleksandrom Simčevićem, Danijelom Majkićem i mnogim drugim - rekao je Vasiljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana