Фудбалер казахстанског Шахтјора Никола Васиљевић: Каријеру завршавам у мојој Дрини

Драго Гајић
Фудбалер казахстанског Шахтјора Никола Васиљевић: Каријеру завршавам у мојој Дрини

Зворник - Некадашњи фудбалер Дрине Никола Васиљевић већ пету годину незамјенљиви је играч у одбрани екипе Шахтјора из казахстанског града Караганди са којом је освојио много трофеја.

Рођени Зворничанин свих ових година пружао је одличне партије за Шахтјор гдје је доживио звјездане тренутке. Посебно му је у сјећању остала 2013. година када је клуб играо у Лиги Европе.

- Већ сам пет година у овом клубу. Освојили смо све што се може освојити у овој земљи. Једини смо клуб из Казахстана који је 2013. године играо групну фазу Лиге шампиона. Избацили смо екипе Бате Борисов из Бјелорусије и Скендербег из Албаније, а у плеј-офу изгубили у двомечу са Селтиком из Шкотске. У групној фази Лиге Европе смо играли са екипама АЗ Алкмар, Паок и Макаби из Хаифе. Поносан сам на двије титуле првака Казахстана, више освојених купова ове земље и на то да сам 2011. и 2012 године уврштен у тим године, а 2013 године сам проглашен за најбољег одбрамбеног играча казахстанског првенства - рекао нам је Васиљевић.

Њему је истекао уговор са Шахтјором, али се нада да ће продужити уговор са Казастанцима.

- Враћам се у јануару у Казахстан. Истекао ми је уговор са Шахтерором, али пошто се у клуб вратио ранији предсједник Владимир Хидергаус, очекујем да ћу продужити уговор. Имам 32 године, здравље ме служи, још се добро осјећам и мислим да могу играти још неколико сезона - додао је Васиљевић.

Он је каријеру почео у Дрини 1987. године, гдје је прошао све селекције. Касније је играо за Модричу, Роду из Холандије, потом је био у Јужној Кореји након које се опет вратио у Модричу, а једно вријеме наступао је и за Звијезду из Градачца. Како је казао нада се да ће се на крају каријере вратити одакле је и кренуо.

- Жеља ми је да када се вратим из Казахстана, каријеру завршим у зворничкој Дрини, одакле сам кренуо у свјет и гдје сам учинио прве фудбалске кораке - закључио је Васиљевић.

Овај стамени двометраш својевремено је два пута био репрезентативац А селекције БиХ, а више пута младих селекција.

Имао друштво у Казахстану

Никола Васиљевић имао је у Казахстану велико друштво играча са ових простора.

- Дружио сам се са Алдином Џидићем, Душаном Петронијевићем, Филипом Арсенијевићем, Миланком Рашковићем, Александром Симчевићем, Данијелом Мајкићем и многим другим - рекао је Васиљевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана