Француз генерални директор Звијезде 09

Синиша Котараш
Француз генерални директор Звијезде 09

Бијељина – Први човјек Звијезде 09 Борис Станишић, потврдио је за “Глас Српске” да ће овај клуб у наредних неколико дана добити новог генералног, као и спортског директора. И док је за генералног директора рекао само да се ради о једном Французу, ствар око првог човјека спортског сектора је много јаснија. Наиме, у етно-село Станишићи ће доћи Братислав Ристић, некадашњи фудбалер са богатом иностраном каријером.

- Тачно је да ћемо се ове седмице појачати и када је у питању административни дио клуба. Добићемо новог генералног директора и то из Француске, а у питању је мој пријатељ Мишел. То је све што вам тренутно могу рећи, а све ће бити много детаљније за који дан када будемо имали и његово званично представљање - истакао је Станишић.

Спортски сектор ће појачати Братислав Ристић од којег у етно-селу очекују доста.

- Ријеч је о некадашњем фудбалеру који је највећи дио своје каријере провео у иностранству. Тренутно је у менаџерским водама и мислим да је управо идеална особа за мјесто спортског директора. Њих двојица су пет дана провели у етно-селу, имали су прилику да се и лично увјере у оно што Звијезда 09 посједује а отишли су и више него задовољни оним што су видјели - категоричан је први човјек Звијезде 09.

Уједно, Станишић је и појаснио зашто се одлучио на овај корак, као и да је ово само почетак једног дуготрајног процеса.

- Трудим се да уведем неке новине и неке нове пројекте. Надам се да ће то, на крају, донијети прави и жељени резултат. А што се тиче Мишела, желимо да направимо контакте са свим француским клубовима, тако да бисмо могли да на њихово тржиште пласирамо најинтересантније играче из наше Академије. Недавно сам боравио у Француској и већ договорио сарадњу са Дижоном, а то је само почетак. Не треба да понављам да се ми сами финансирамо, а да су трошкови изузетно велики, тако да је ово један од начина да поправимо нашу финансијску ситуацију. А да бисмо у томе и успјели, онда морамо да што више полазника Академије прекомандујемо у сениорски тим јер је то, у ствари, наша перспектива - тврди Станишић.

Што се тиче амбиција у другом дијелу првенства Станишић каже да постоји само једна.

- Само нас опстанак интересује и то је тренутно наш једини циљ. По природи сам оптимиста, вјеровао сам у екипу и када смо били убједљиво посљедњи, а сада још и више - закључио је Станишић. 

Четири појачања

Током зимске паузе у Звијезду 09 су стигла четири нова играча, и то профили какви су екипи, према ријечима Бориса Станишића, и недостајали.

- Као прво, веома је важно да смо задржали костур екипе из првог дијела сезоне. Довели смо Марка Анђића, који игра на позицији задњег везног, лијевог бека Марка Башановића, сјајног полушпица Славена Стјепановића, те штопера Хариса Мехмедагића. Уз њих, и још неколицину наших искуснијих фудбалера  и ови млађи ће полако стицати искуство – рекао је Станишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана