Finiš pokvario utisak fudbalerima Sutjeske

Darko Pašagić
Finiš pokvario utisak fudbalerima Sutjeske

Foča - Iako su poslije devetog kola Prve lige Republike Srpske bili treći na tabeli, fudbaleri Sutjeske jesenji dio prvenstva završili su na osmoj poziciji i predstoji im velika borba da obezbijede plasman u Ligu za prvaka, čime bi ostvarili zacrtani cilj, a to je opstanak u prvoligaškom društvu.

- Imali smo odličan start sa četiri pobjede, remijem i četiri poraza. Poslije devetog kola bili smo odmah poslije vodećeg tandema, banjalučkog Borca i Sloge iz Gornjeg Crnjelova. Međutim, kao što sam i predviđao, naišla je kriza rezultata i u preostalih sedam kola osvojili smo samo četiri boda, uz jednu pobjedu, jedan remi i čak pet poraza - naglasio je šef stručnog štaba Fočaka Miljan Radanović.

Najveći krivac za finiš koji je pokvario sveopšti utisak o jesenjem dijelu sezone, prema riječima mladog stručnjaka, jeste mali fond igrača kojima raspolaže.

- Sve je bilo dobro ispočetka, dok nas nisu sustigle povrede i kartoni. Jednostavno, tada smo jedva sastavljali ekipu, ali smo ipak uspjeli da pobjedom u posljednjem kolu protiv Slobode koliko-toliko popravimo situaciju - nastavio je Radanović.

Svjestan je da ekipu u nastavku sezone očekuje velika borba da bi sačuvala prvoligaški status.

- Bilo bi idealno kada bismo obezbijedili plasman u Ligu za prvaka i samim tim prebrinuli sve brige. Ali, biće veoma teško jer praktično svi su još u igri za prvih šest mjesta. Zbog toga ću s upravom kluba u narednim danima održati sastanak i predočiti svoje planove. Jasno je da bez nekoliko iskusnih pojačanja na proljeće jednostavno nemamo šta da tražimo. Ono što me raduje u ovom trenutku jeste da su svi igrači koji su nastupili u prvom dijelu sezone pod ugovorom i nadam se da će bar za sada ostati u Foči - dodao je Radanović.

Jedan od najboljih u redovima Fočaka bio je daroviti napadač Đorđe Okuka, koji je ljetos stigao u ovaj klub iz Drine HE.

- Dolazak u Sutjesku bio je pravi izbor. Dobio sam priliku i mislim da sam pružio što se od mene i očekivalo. Istina, nismo ostvarili u prvom delu prvenstva što je bilo planirano - naglasio je Okuka.

Dobre igre ovog mladića nisu ostale nezapažene i već sada ima nekoliko ponuda na stolu.

- Kontaktirali su me čelnici Željezničara, Sloge, Alfa Modriče, Tekstilca, Slavije... Međutim, prvo moram razgovarati sa ljudima iz Sutjeske, koji su prema meni bili izuzetno korektni - rekao je Okuka, koji je u prvom dijelu sezone postigao tri pogotka.

 

Pripreme

Trener Sutjeske planirao je da pripreme za nastavak sezone počnu 25. januara.

- Imaćemo dosta vremena da se uigramo. Naravno, ako nam vremenske prilike budu dozvoljavale. Ako bude loše vrijeme, onda ćemo stvarno imati velikih problema - naglasio je Radanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana