Европске мечеве “принцезе” играју у Палама

Никола Лучић
Европске мечеве “принцезе” играју у Палама

Брчко - Актуелне шампионке БиХ, одбојкашице Бимал Јединства утакмицу у другој рунди Лиге шампиона играће у Палама умјесто на домаћем терену у Брчком који не испуњава европске критеријуме.

Противник у другом колу брчанским “принцезама” биће екипа Мулуза из Француске која је прије двије године била и шампион ове земље. Први меч на програму је у Палама 24. октобра, док је реванш седам дана касније у гостима.

- Имамо срећу да сваке године доведемо атрактивне противнике нашим навијачима. Истина је да ћемо ове године европске мечеве играти у Палама. До сада смо некако успијевали да оспособимо дворану у Брчком за европске мечеве, али критеријуми су превисоки. Према информацијама које имамо, наш први ривал изузетно је опасна и мотивисана екипа. Довели су добра појачања и сигурно ће бити тежак противник. Покушавамо да прикупимо што више видео-материјала како бисмо анализирали њихову игру и спремно дочекали прву утакмицу - рекао је тренер Бимал Јединства Смаил Пезеровић.

Брчанке ће сезону у Премијер лиги БиХ отворити наредног викенда против екипе Смеча у Лукавцу. Пезеровић је поручио да ће поход на 13. титулу државног првака његове одбојкашице дочекати у добром расположењу.

- Екипа није много промијењена у односу на прошлу сезону. Јачи смо за одличну Милицу Јовановић која је играла у Динаму из Панчева у Србији. Она се потпуно уклапа у наш систем игре и биће велико појачање. Новина је да ће Сандра Митровић, иако је и даље на списку играчица за нову сезону, сада више бити у функцији тренера. Ангажовали смо и примача Катарину Поповић, бившу играчицу Гацка и репрезентативку БиХ о чијим квалитетима је сувишно причати. Ту су и Адиса Хоџић, која такође игра на позицији примача, те коректор Мануела Драговић и техничар Ирена Вукоје. Вера Костић престала је са активним играњем одбојке, а преговарамо још са Амром Хусић и Милицом Крстојевић о продужетку сарадње - рекао је Пезеровић.

Куп РС

Одбојкашице Бимал Јединства главни су фаворити и за освајање Купа РС. Након што су лако одрадиле посао у четвртфиналу против Дервенте резултатом 3:0 (25:5, 25:10, 25:13), “принцезе” ће наредне сриједе играти у полуфиналу, а име противника на претпосљедњој степеници до борбе за трофеј сазнале су касно синоћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана