Епилог преписке тренера Јединства и играча Слоге: Зарићу отказ и пријава

Дарко Пашагић
Епилог преписке тренера Јединства и играча Слоге: Зарићу отказ и пријава

Бањалука - Тренер Јединства Видоје Зарић добио је отказ у брчанском друголигашу, а могао би бити и кривично гоњен због преписке са најбољим стријелцем Слоге из Горњег Црњелова Драгишом Комарчевићем.

Зарић је првог стријелца Друге лиге путем порука упозорио да је боље да не игра у суботњем мечу ова два ривала. Послао му је три поруке из којих се јасно види да он и Стефан Јањић не би требало да буду на терену. Укратко, написао је да Слоги, која је већ обезбиједила улазак у Прву лигу, утакмица ништа не значи, а да је важна за Јединство, па је “савјетовао” Комарчевића да “повуче ручну” или да одглуми повреду послије првог прекршаја, како идући не би био тежи.

Због тог дописивања предсједник Слоге Златко Крбањевић наводи да ће клуб поднијети пријаву суду, али и надлежним фудбалским институцијама.

- Одмах смо реаговали, јер људима попут Зарића није мјесто у фудбалу. Спортски радници треба да буду ментори младима, а не да на овакав начин покушавају окаљати углед спорта. Док год има оваквих људи, фудбал и спорт не могу ићи напријед. Цијели случај пријавићемо цивилном суду и ФС РС. Хвала Јединству што је одмах реаговало и смијенило Зарића, а нама упутило извињење - рекао је Крбањевић.

Комарчевић каже да је одговорио само на прву поруку, а потом преписку прослиједио челним људима клуба.

- Мислим да сам паметно поступио, јер сам о свему обавијестио предсједника клуба и прослиједио му поруку. У досадашњој каријери немам ниједну мрљу и потрудићу се да тако остане. Стварно сам изненађен овим што је урадио Зарић - рекао је Комарчевић.

Сам Зарић је нагласио да не види ништа спорно у порукама, правдајући се да је провјеравао какав је карактер Комарчевић.

- Преписка је аутентична и не видим у томе ништа спорно. Послао сам поруку играчу и не знам шта је спорно. Је л' има нека понуда? Нема. Уосталом, провјеравао сам какав је он професионалац и показао је одличан карактер. Занимало ме је то јер о њему размишљам у неким наредним годинама као о фудбалеру са којим ћу сарађивати - рекао је Зарић.

Ствар је покушао да изглади у трећој поруци коју је послао Комарчевићу, наводећи да се шалио, али тада је већ било касно.

Управа Брчака није повјеровала у Зарићево објашњење, па га је смијенила, ограђујући се од његовог поступка.

- Истина је да се грчевито боримо за опстанак, али ником није пало на памет да нечасним радњама дођемо до њега. Не знам откуда је Зарићу пала на памет оваква идеја. Извињавамо се играчу Слоге, његовом клубу, али и цјелокупној спортској јавности, а нашем клубу, који наредне године слави 100 година постојања, овим чином нанесена је велика љага. Учинићемо све да је сперемо - нагласио је предсједник Јединства Милорад Живковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана