Елвир Кољић задовољан након трансфера из Крупе: Нисам погријешио доласком у Крајову

Синиша Котараш
Елвир Кољић задовољан након трансфера из Крупе: Нисам погријешио доласком у Крајову

Крајова - Дојучерашњи првотимац Крупе и најбољи стријелац Премијер лиге с осам погодака, Елвир Кољић, од петка је и званично члан румунског прволигаша Универзитатее из Крајове, а корпулентни нападач се нада да би већ у суботу могао да дебитује за нови клуб.

Клуб са запада Румуније четири пута био је шампион ове земље, али му је посљедњи пут то пошло за руком још 1991. године, док је национални Куп освајао шест пута, посљедњи пут у сезони иза нас. У ново првенство ушао је са високим амбицијама у које се савршено уклопио и доскорашњи првотимац Крупе који не крије одушевљење оним што је затекао у Крајови.

- Причало се о Белгији, потом Холандији и Шпанији, а на крају сам завршио у Крајови. Ко зна зашто је то добро, а већ сад ми се чини да нисам погријешио. Шта рећи него да сам презадовољан свиме што сам у ова два дана имао прилику да видим. Услови за тренирање и одигравање утакмица су сјајни, на врхунском нивоу, и заиста сам и више него пријатно изненађен - пренио је Кољић своје прве утиске из Крајове.

Да ништа не жели да препусти случају Кољић је показао одмах по доласку у Крајову, када није желио да се одмори, већ је одрадио комплетан тренинг са новим саиграчима, а обавио је и први разговор са менаџером Универзитатее, италијанским стручњаком Девисом Мањом.

- Када сам већ дочекан одлично и када је клуб показао да је професионалан на свим нивоима, онда сам морао да се тако понашам, па сам одрадио цијели тренинг. Није ми било тешко, имао сам прилику да се упознам с играчима, али и да попричам са тренером Мањом. Рекао ми је да од мене пуно очекује, тако да није искључено да већ у суботу дебитујем за Универзитатеу - казао је Кољић.

А у питању је дерби седмог кола шампионата Румуније, утакмица са Динамом из Букурешта.

- Заиста бих волио да заиграм, макар једно полувријеме, да покушам да наставим добре игре када сам већ у оваквој форми. Мислим да могу да се изборим за мјесто стандардног првотимца и знам да се само мене пита хоћу ли у томе и успјети. У одличној сам форми, екипа је, колико сам имао прилику да видим, јако добра, тако да нема бојазни да се нећу уклопити - самоувјерен је бивши нападач Крупе.

Кољић је упознат и с овогодишњим амбицијама свог новог клуба и обећава да ће дати све од себе да се оне и остваре.

- Нема ту никакве тајне, циљ Универзитатее у овој сезони је борба за сам врх табеле, односно титулу, као и покушај да буде одбрањена титула побједника националног Купа Румуније. Нећу да обећавам не знам колико голова, али хоћу да ћу дати све од себе да остваримо што боље резултате - закључио је Кољић.

Крупа милион у плусу

Премијерлигаш из кањона Врбаса ове године је на трансферима играча зарадио рекордних 1.060.000 евра. Наиме, уз ових 465.000 евра, добијених од трансфера Кољића у Универзитатеу, Крупа је од истог играча зарадила још 100.000 евра када је зимус отишао на шестомјесечну позајмицу у Лех. Од трансфера Александра Вукотића у белгијски Беверен инкасирано је 345.000 евра, док је од шведског Дакурда за Ирфана Јашаревића добијено 150.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана