Dva Igokeina tima napadaju trofej

Milan Zubović
Dva Igokeina tima napadaju trofej

Laktaši - Posljednja tri trofeja košarkaškog Kupa BiH nalaze se u vitrinama Igokee, koja važi za velikog favorita na predstojećem završnom turniru u Kaknju.

Aleksandrovčani su na žrijebu za protivnika dobili ekipu Zrinjskog, koja je lider prvenstva BiH i već je osigurala nastup u Ligi za prvaka, dok u Drugoj ABA ligi drži peto mjesto na tabeli sa deset pobjeda i sedam poraza. Susret je na rasporedu od 19.30 časova, dok će se u prvom polufinalnom meču sastati domaćin završnog turnira Kakanj i Student Igokea, koji je juniorski tim ekipe iz Aleksandrovca.

- Mnogi nas vide kao apsolutne favorite na predstojećem turniru, ali je to možda samo na papiru. Zrinjski je ozbiljna ekipa, koja dobro igra na dva fronta i ima veliki motiv da nas pobijedi, kao i svi ostali timovi iz BiH. Svoj kvalitet treba da dokažemo na parketu, koji je jedino mjerilo i moraćemo biti veoma oprezni jer je Kup specifično takmičenje. Igra se jedna utakmica, u kojoj su iznenađenja moguća, pa moramo biti veoma oprezni - rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Prvo učešće na završnom turniru Kupa BiH imaće Student Igokea, koji je juniorski tim Igokee, a ovo pravo stekao je osvajanjem Kupa Republike Srpske. Ipak, na završni turnir putuju bez najboljeg igrača Dalibora Ilića, koji će biti dio programa "Košarka bez granica" na Ol star meču NBA lige u Los Anđelesu.

- Sam nastup na završnom turniru Kupa BiH mnogo će značiti mojoj mladoj ekipi, koja će skupiti dodatno iskustvo igrajući protiv dosta starijih igrača. To što smo učesnici znači da smo uradili dobar posao u proteklom periodu, pa je ovo neka vrsta nagrade. Ulogu favorita prepuštamo domaćinu i sigurno je da će nam Ilić mnogo nedostajati. Idemo rasterećeni da odigramo koliko možemo, pa šta bude - rekao je trener Student Igokee Žarko Milaković.

Finale je na rasporedu u subotu od 17 časova.

Osvajači

Osim Igokee, još je jedino Borac Nektar od klubova iz Republike Srpske osvajao Kup BiH (2000), Široki je osam puta bio najbolji, Bosna tri puta, a jednom Sloboda iz Tuzle.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana