Два Игокеина тима нападају трофеј

Милан Зубовић
Два Игокеина тима нападају трофеј

Лакташи - Посљедња три трофеја кошаркашког Купа БиХ налазе се у витринама Игокее, која важи за великог фаворита на предстојећем завршном турниру у Какњу.

Александровчани су на жријебу за противника добили екипу Зрињског, која је лидер првенства БиХ и већ је осигурала наступ у Лиги за првака, док у Другој АБА лиги држи пето мјесто на табели са десет побједа и седам пораза. Сусрет је на распореду од 19.30 часова, док ће се у првом полуфиналном мечу састати домаћин завршног турнира Какањ и Студент Игокеа, који је јуниорски тим екипе из Александровца.

- Многи нас виде као апсолутне фаворите на предстојећем турниру, али је то можда само на папиру. Зрињски је озбиљна екипа, која добро игра на два фронта и има велики мотив да нас побиједи, као и сви остали тимови из БиХ. Свој квалитет треба да докажемо на паркету, који је једино мјерило и мораћемо бити веома опрезни јер је Куп специфично такмичење. Игра се једна утакмица, у којој су изненађења могућа, па морамо бити веома опрезни - рекао је тренер Игокее Драган Бајић.

Прво учешће на завршном турниру Купа БиХ имаће Студент Игокеа, који је јуниорски тим Игокее, а ово право стекао је освајањем Купа Републике Српске. Ипак, на завршни турнир путују без најбољег играча Далибора Илића, који ће бити дио програма "Кошарка без граница" на Ол стар мечу НБА лиге у Лос Анђелесу.

- Сам наступ на завршном турниру Купа БиХ много ће значити мојој младој екипи, која ће скупити додатно искуство играјући против доста старијих играча. То што смо учесници значи да смо урадили добар посао у протеклом периоду, па је ово нека врста награде. Улогу фаворита препуштамо домаћину и сигурно је да ће нам Илић много недостајати. Идемо растерећени да одиграмо колико можемо, па шта буде - рекао је тренер Студент Игокее Жарко Милаковић.

Финале је на распореду у суботу од 17 часова.

Освајачи

Осим Игокее, још је једино Борац Нектар од клубова из Републике Српске освајао Куп БиХ (2000), Широки је осам пута био најбољи, Босна три пута, а једном Слобода из Тузле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана