Dug izbacuje Borac iz Premijer lige?

Darko Pašagić
Dug izbacuje Borac iz Premijer lige?

Banjaluka - Dan prije susreta sedmog kola Lige za opstanak protiv Mladosti u Fudbalskom klubu Borac nemaju 15.286 maraka, koliko iznosi dug Fedoru Predragoviću (10.286) i Vuletu Trivunoviću (5.000 maraka) i ovaj meč, koji je na programu sutra od 19 časova, kako sada stvari stoje, neće biti ni odigran.

Ukoliko se to desi, izabranici Darka Vojvodića izgubiće utakmicu službenim rezultatom 3:0, a Komitet za takmičenje Fudbalskog saveza BiH čitav slučaj proslijediće Takmičarskoj komisiji, koja će onda kazniti Banjalučane oduzimanjem od jednog do više bodova. Ako se to desi i "crveno-plavima" bude oduzet bod, premijerligaš iz ulice Vladike Platona biće praktično u ambisu zvanom Prva liga Republike Srpske.

A da do toga ne bi došlo, potrebno je da delegatu meča Borac - Mladost Milanu Jankoviću bude priložena potvrda da su plaćena dugovanja ili napravljen reprogram dugova prema  Predragoviću i Trivunoviću.

- Sa Trivunovićem definitivno nemamo dogovor, dok sa Predragovićem nismo uspjeli da stupimo u kontakt. Kako sada stvari stoje, moraćemo da platimo 15.286 maraka do početka susreta, ali taj novac jednostavno nemamo. U narednim danima neće biti nikakvih tranši od sponzora ili od grada Banjaluka, tako da je situacija više nego alarmantna. Ako se nešto ne promijeni, meč protiv Mladosti neće biti ni odigran - naglasio je potpredsjednik Borca Vico Zeljković.

Po njegovim riječima, neshvatljivo je da se bivše rukovodstvo Borca odreklo trening kompenzacije za Fedora Predragovića.

- Nije mi jasno kako je to moglo da se uradi, na taj način je Borac ostao bez četiri do pet puta većeg iznosa nego što je ovaj koji se duguje Predragoviću - nastavio je Zeljković.

On se osvrnuo i na sličnu situaciju u kojoj je klub bio pred gostovanje u Doboj Kaknju 17. marta.

- Da bismo izašli na teren, tada smo morali da platimo blizu 60.000 maraka starih dugovanja. To su iznosi koji su uplaćeni: Nebojši Runiću, Petru Kurćubiću, Nemanji Vidoviću, Čedomiru Ćulumu, Nenadu Kisi, Gedeonu Guzini, Radovanu Gajiću, Robertu Zriliću i Siniši Račiću. Jednostavno, od nas se očekuje da smo štamparija novca i da isplaćujemo sve tekuće obaveze, ali i da vraćamo stare dugove, koji su enormni. Jednostavno, sada više to nismo u stanju i ponavljam, ako se nešto dramatično ne promijeni, nećemo igrati protiv Mladosti - dodao je Zeljković.

 Sezona 2004/05.

Fudbaleri Borca već jednom u 11. kolu Premijer lige BiH za sezonu 2004/05. zbog štrajka nisu otputovali na gostovanje u Istočno Sarajevo u oktobru 2004. godine, pa je Slavija dobila meč službenim rezultatom 3:0. Banjalučani su kažnjeni i oduzimanjem jednog boda, koji ih je konačnici koštao opstanka. Naime, na kraju sezone izabranici Zorana Smileskog imali su 40 bodova, a da su imali 41 koliko su "zaradili" na terenu, ostali bi premijerligaši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana