Дуг избацује Борац из Премијер лиге?

Дарко Пашагић
Дуг избацује Борац из Премијер лиге?

Бањалука - Дан прије сусрета седмог кола Лиге за опстанак против Младости у Фудбалском клубу Борац немају 15.286 марака, колико износи дуг Федору Предраговићу (10.286) и Вулету Тривуновићу (5.000 марака) и овај меч, који је на програму сутра од 19 часова, како сада ствари стоје, неће бити ни одигран.

Уколико се то деси, изабраници Дарка Војводића изгубиће утакмицу службеним резултатом 3:0, а Комитет за такмичење Фудбалског савеза БиХ читав случај прослиједиће Такмичарској комисији, која ће онда казнити Бањалучане одузимањем од једног до више бодова. Ако се то деси и "црвено-плавима" буде одузет бод, премијерлигаш из улице Владике Платона биће практично у амбису званом Прва лига Републике Српске.

А да до тога не би дошло, потребно је да делегату меча Борац - Младост Милану Јанковићу буде приложена потврда да су плаћена дуговања или направљен репрограм дугова према  Предраговићу и Тривуновићу.

- Са Тривуновићем дефинитивно немамо договор, док са Предраговићем нисмо успјели да ступимо у контакт. Како сада ствари стоје, мораћемо да платимо 15.286 марака до почетка сусрета, али тај новац једноставно немамо. У наредним данима неће бити никаквих транши од спонзора или од града Бањалука, тако да је ситуација више него алармантна. Ако се нешто не промијени, меч против Младости неће бити ни одигран - нагласио је потпредсједник Борца Вицо Зељковић.

По његовим ријечима, несхватљиво је да се бивше руководство Борца одрекло тренинг компензације за Федора Предраговића.

- Није ми јасно како је то могло да се уради, на тај начин је Борац остао без четири до пет пута већег износа него што је овај који се дугује Предраговићу - наставио је Зељковић.

Он се осврнуо и на сличну ситуацију у којој је клуб био пред гостовање у Добој Какњу 17. марта.

- Да бисмо изашли на терен, тада смо морали да платимо близу 60.000 марака старих дуговања. То су износи који су уплаћени: Небојши Рунићу, Петру Курћубићу, Немањи Видовићу, Чедомиру Ћулуму, Ненаду Киси, Гедеону Гузини, Радовану Гајићу, Роберту Зрилићу и Синиши Рачићу. Једноставно, од нас се очекује да смо штампарија новца и да исплаћујемо све текуће обавезе, али и да враћамо старе дугове, који су енормни. Једноставно, сада више то нисмо у стању и понављам, ако се нешто драматично не промијени, нећемо играти против Младости - додао је Зељковић.

 Сезона 2004/05.

Фудбалери Борца већ једном у 11. колу Премијер лиге БиХ за сезону 2004/05. због штрајка нису отпутовали на гостовање у Источно Сарајево у октобру 2004. године, па је Славија добила меч службеним резултатом 3:0. Бањалучани су кажњени и одузимањем једног бода, који их је коначници коштао опстанка. Наиме, на крају сезоне изабраници Зорана Смилеског имали су 40 бодова, а да су имали 41 колико су "зарадили" на терену, остали би премијерлигаши.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана