Други меч финалне серије плеј-офа Прве кошаркашке лиге РС: Братунац брани домаћи терен

Милан Зубовић
Други меч финалне серије плеј-офа Прве кошаркашке лиге РС: Братунац брани домаћи терен

Бањалука - Са предношћу од 1:0 кошаркаши Борца гостују у Братунцу вечерас од 20 часова, у другој утакмици финалне серије Прве лиге Републике Српске.

Бањалучани су искористили предност домаћег терена у првом мечу и сада много опуштеније одлазе у Братунац, гдје су доживјели пораз у лигашком дијелу такмичења ове сезоне. У првом мечу бриљирао је Небојша Николић, који је водио свој тим до тријумфа и вјерује да ће сада направити брејк.

- Одлично смо одиграли друго полувријеме прве утакмице, али смо се доста енергетски потрошили и имали смо мало времена за опоравак. И сада очекујем утакмицу високог интензитета, достојну финалне серије, те идемо да дамо све од себе и направимо брејк, па онда пред нашим навијачима прославимо титулу. Наша предност је у бржој игри и дужој клупи, док ћемо ломити противника агресивном одбраном - изјавио је Николић.

Само 13 постигнутих поена у другом полувремену коштало је Братунчане пораза, док плејмејкер Зоран Купусовић вјерује у изједначење резултата у серији.

- Улазимо са великом жељом да добијемо овај меч те ћемо дати максимум да одбранимо домаћи терен и дођемо до изједначења. Видјели смо гдје смо гријешили у првом сусрету, када нисмо много играли на центре, и вјерујем да ћемо то сада исправити. Расположени смо и једва чекамо утакмицу, атмосфера је позитивна, надам се пуној дворани и нашој побједи - рекао је Купусовић.

Осим на терену, валика битка води се и ван терена. Предсједник Српског кошаркашког клуба Борац 1947 Вукашин Божић огласио се саопштењем за јавност у којем је навео да је адвокат Ненад Барош затечен у извршењу кривичног дјела.

- Ненад Барош и Аранђел Мишан 20. априла затечени су у извршењу кривичног дјела јер су насилно, противправно, без правног основа покушали да, преко бравара Атке Пашалића, кога су довели у заблуду, обију и уђу у посјед службених просторија Кошаркашког клуба Борац у којима се налазе намјештај, опрема, спортске справе и трофеји нашег спортског колектива, који је основан 1947. године. Након што сам их затекао у извршењу овог кривичног дјела, позвао сам полицијске службенике, а након тога поднио кривичну пријаву. Извршиоци ових радњи су их наводно починили у име Омладинског кошаркашког клуба Борац, који је сасвим друго правно лице и који је основан 2012. године. Представници овог клуба које предводе адвокати браћа Барош већ дуже вријеме, на разноразне противправне начине, покушавају да украду идентитет, историју и традицију изворног кошаркашког клуба Борац - навео је, између осталог, Божић, који је био функционер клуба у његова славна времена прије 15-20 година.

У разговору за "Глас Српске" Ненад Барош те прозивке је назвао глупостима и нагласио да он више није дио управе пошто је недавно поднио оставку на сједници скупштине.

- То су обичне лажи, измишљотине и небулозе јер неко намјерно жели да онемогући улазак Борца у Лигу БиХ. Жао ми је што некима смета позитиван помак напријед и враћање кошарке на велику сцену у Бањалуци те су спремни да то униште. Ово није први напад и цијелу сезону трпимо ударе. Ушли смо у клуб када му је била искључена струја и дуг износио више од 60 хиљада марака. То су просторије ОКК Борац које користимо шест година и ту смо одржавали састанке, па ћемо их тужити за клевету - рекао је Барош.

Име клуба

Божић је навео да води борбу на суду за повратак старог имена.

- КК Борац Бањалука, чији сам био дугогодишњи играч и директор, већ дужи временски период покушава да врати свој стари назив у бањалучком Основном суду. Послије посљедњег имена Српски кошаркашки клуб Бањалучка пивара, сада носи назив Српски кошаркашки клуб Борац 1947 Бањалука. Веома је важна чињеница да све вријеме постојања и више промјена назива постоји правни континуитет нашег клуба. Клуб је кроз историју, уз КК Борац, наступао и носио називе и КК Борац Инцел, КК Борац Боровица, КК Борац Нектар, СКК Бањалучка пивара и СКК БОРАЦ 1947 - написао је Божић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана