Драгана Зубац одушевила на кадетском првенству: Стопама сестара Дабовић

Милан Зубовић
Драгана Зубац одушевила на кадетском првенству: Стопама сестара Дабовић

Бањалука - Још један бисер стиже из Женског кошаркашког клуба Млади Крајишник који је годинама познат као расадник талената. Ријеч је о Драгани Зубац, најкориснијој играчици завршног турнира првенства Републике Српске за кадеткиње која је на три утакмице остварила учинак од 110 поена и 52 скока.

Према њеним ријечима, добре партије које је пружала на овом турниру резултат су добрих тренинга и рада са сениорском екипом.

- Било је одлично на завршном турниру гдје смо показале да смо тренутно без премца у Републици Српској и лако смо стигле до новог трофеја. Нисмо имале већих проблема да дођемо до првог мјеста и поносне смо на остварени резултат. С обзиром на то да наступам и за сениорски тим Младог Крајишника са којим играм против много старијих кошаркашица, није ми било тешко борити се против вршњакиња - изјавила је Драгана Зубац.

Послије одласка тренера Дејана Косића на клупу "малених" стигао је искусни стручњак Драго Каралић чији је рад са екипом похвалила.

- Оба тренера су сјајна, али има много разлике у њиховом раду. На примјер, код Косића смо много радиле на кондицији, док је код Каралића примаран рад са лоптом, а физичка спрема је у другом плану мада није нимало запостављена. Резултати рада јасно се виде у Лиги БиХ гдје врло добро играмо ове сезоне - изјавила је млада кошаркашица.

Велику подршку има у старијој сестри Николини која је такође члан "малених" и због које је почела да тренира.

- Николина је прва почела и након годину придружила сам јој се па смо заједно тренирале у Херцег Новом. Потом сам имала неке понуде да одем у Аустралију, али сам се одлучила за Бањалуку. Са сестром се одлично слажем на паркету мада сам једном играла против ње док је била члан Ловћена и нисмо се уопште штедјеле - додала је Драгана.

Њих двије рођене су у Невесињу, али су одрасле у Херцег Новом и с обзиром на то, логично је да су јој идоли сестре Милица и Ана Дабовић које су такође из овог мјеста са Црногорског приморја.

- Милица и Ана су моји спортски идоли, мало због тога што смо из Херцег Новог, али много више због добрих игара које њих двије пружају на паркету. Жеља ми је да једног дана достигнем њихов ниво и будем дио репрезентације Србије. О одласку у иностранство не размишљам много, али бих жељела да заиграм у неком клубу из Аустралије - нагласила је Драгана.

Статистика

Ове сезоне у Лиги БиХ пропустила је неколико утакмица због повреде кољена, а на 13 мечева просјечно је постизала 9,3 поена уз 7,9 скокова и 1,5 асистенција.

Награда Фондације

Као најбољи стријелац У17 Међународне женске кошаркашке лиге (ЊАБА) добила је плакету Фондације "Наташа Ковачевић".

- То признање ми доста значи јер носи име прослављене кошаркашице из Србије која је својим примјером након тешке несреће показала како се треба борити у животу и никада не одустати од својих снова. Она је велики узор свим млађим кошаркашицама - изјавила је Драгана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана