Dragan Nikolić nakon poraza Igokee: Katić i Ramljak bili iks faktor

Milan Zubović
Dragan Nikolić nakon poraza Igokee: Katić i Ramljak bili iks faktor

Laktaši - Košarkaši Igokee bili su nadomak pobjede protiv Cedevite u 18. kolu ABA lige, ali su ipak morali da pruže ruku boljem. Zagrepčani su odnijeli pobjedu iz Laktaša rezultatom 78:75, a domaćin može da žali za propuštenim prilikama, te će novu pobjedu za opstanak pokušati da izbori u nekom drugom meču dok u idućem kolu gostuje kod Olimpije.

U meču sa Cedevitom domaćin je gubio od početka, ali je uspio da nadoknadi razliku i povede sa 73:72, dva minuta prije kraja, ali nekoliko loših rješenja i izgubljenih lopti odvelo je ih u poraz. Aleksandrovčani takođe nisu iskoristili isključenja dva protivnička igrača. Eldžin Kuk zaredom je dobio dvije tehničke greške sredinom treće četvrtine, dok je dva minuta prije kraja Ivan Ramljak dobio tehničku, što mu je bila peta lična.

- U prvom poluvremenu uvukao se grč u moje igrače, koji se odrazio više u napadu nego u odbrani, jer smo 40 minuta imali ideju šta da branimo, ali u napadu nismo znali to da naplatimo. Cedevita je dolazila do lakih poena posle izgubljenih lopti, kao i promašenih otvorenih šuteva, kada smo imali 14-1 na domaćem terenu u prvom poluvremenu, što je neprihvatljivo. Drugo poluvreme opredelili smo se za brži ritam, jer smo jurili razliku te da šutevima za tri poena finiširamo utakmicu. Imali smo u samoj završnici nekoliko otvorenih pozicija koje nismo pogodili - rekao je trener Igokee Dragan Nikolić.

U najavi utakmice rekao je da moraju zaustaviti Džejkoba Pulena i Džastina Kobsa

- Što se tiče utakmice i taktike ona ima dve situacije. Prvo, naša ideja bila je da zatvorimo dva najdominantnija igrača na lopti ABA lige i Filipa Krušlina kao šutera. Kobs i Pulen zajedno sa Krušlinom postigli su 11 poena i taj deo smo ispoštovali. S obzirom na kvalitet ekipe Cedevita je imala dva igrača koji su bili iks faktor. Marko Ramljak je gađao trojke 3-3 i Toni Katić iz igre 6-6. To su elementi koje u završnicama napada nismo prepoznali ili smo ih žrtvovali. To je detalj koji je odlučio. Zadovoljan sam energijom kojom smo o igrali, malo je nedostajalo i okrećemo se Olimpiji - istakao je Nikolić.

Računao je na deset igrača i bio lišen pomoći povrijeđenih Latavijusa Vilijamsa, te Dalibora Ilića, dok je imao problema sa organizacijom napada kada je Filip Adamović izašao, a nije bilo adekvatne zamjene.

- Bili smo bez dva bitna igrača. Povreda Vilijmsa prati me od kada sam došao i uveliko utiče na igru. Ilić nije mogao da igra zbog povrede, a bitan nam je u defanzivi, tranziciji i rasporedu napada kada igra bez lopte. Ilić će biti spreman za idući meč dok bi Vilijams mogao da se vrati nakon pauze i utakmica Kupa - kazao je Nikolić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana