Dragan Mićić trener Zvijezde 09: Zvijezda ima sve da dođe do titule

Danijel Radujković
Dragan Mićić trener Zvijezde 09: Zvijezda ima sve da dođe do titule

Bijeljina - Novi trener Zvijezde 09 Dragan Mićić ima zadatak da ovaj klub odvede u Premijer ligu BiH. Kako je to ranije već uradio sa Drinom, zna šta je sve potrebno da bi ispunio taj cilj, a smatra da tim iz etno-sela Stanišići ima sve potrebne preduslove.

 

Mićić je ove zime došao na klupu Zvijezde, a s njim i veliki broj pojačanja koje treba uklopiti uoči drugog dijela sezone u kojem će njegov tim juriti titulu sa Rudar Prijedorom, koji ima dva boda više i Drinom koja je isto toliko iza njih. On zna da ga očekuje težak posao i vrlo vjerovatno velika borba do posljednjeg kola, ali vjeruje u svoj tim, koji će u narednom periodu pojačati još dva igrača.

- Sa postojećim igračkim kadarom i pojačanjima koja ćemo dovesti možemo ostvariti cilj. Imamo sve uslove za to, a u dosadašnjem dijelu priprema obavili smo dobar posao. Došao nam je popriličan broj igrača, ali jurimo još jednog špica. Smatram da nam je potreban takav igrač, kao i jedan štoper i s tim bismo zatvorili svesku što se tiče pojačanja. Imamo u glavi imena, ali ostaje da su poklope kockice. Čekamo još jednog stranca, Brazilca Gustava Luisa Silvu, koji igra na tom mjestu. Pogledaćemo da li je on za nas, a onda ćemo preći na ovu drugu varijantu ako bude potrebno. Tu su već Rafael i Ramon. U 20 minuta meča i jednom treningu nismo mogli vidjeti sve, ali ono što jesmo to je da su perfidni tehničari, da imaju odličan prijem i predaju. To nije sporno, ali zavisi kako će se uklopiti - kazao je Mićić.

On ima veliki izazov, ali to ga je i privuklo da dođe u Zvijezdu. Uz borbu u ligi, pokušaće da napravi dodatni napredak u Kupu BiH, gdje su dogurali do polufinala.

- Ambiciozni gazda Boris Stanišić čvrsto je riješio da izborimo plan, pa je to izazov za mene. Klub iz godine u godinu raste, a mi sve dižemo na viši nivo. Očekujem plasman u Premijer ligu i da se nećemo zadržati na tome, već da napravimo korak dalje. Imamo Kup, pokušaćemo i tu iznenaditi. Pratimo evropski fudbal i vidimo da se dešavaju iznenađenja, tako da uz sreću, nadam se, i mi možemo nešto tako - dodao je Mićić.

Zvijezda je u jesenjem dijelu prvenstva u 16 mečeva postigla 28 golova, što je podatak koji Mićić želi da popravi, pogotovo što je on bio napadač.

- Težiću ofanzivnoj igri, ekipa koja želi u viši rang mora igrati napadački. Igraćemo na gol više, to je jedini način. Rudar je prvi i moramo juriti da ga prestignemo. Smatram da je i Drina konkurencija, ali ne bih ni ostale otpisivao. Svi rivali će biti silno motivisani protiv nas i pružaće i više od svojih mogućnosti. Nijedan meč neće biti lak - zaključio je Mićić.

Njegov tim je odigrao 1:1 u prijateljskom meču sa Napretkom iz Kruševca, a u subotu ga očekuje duel sa Radnikom.

Zvezda pored Zvijezde

Dragan Mićić sada predvodi Zvijezdu, a nekada je bio član Crvene zvezde, koju i dan-danas prati, a redovno se čuje sa bivšim saigračima. Sa Pericom Ognjenovićem sarađuje u U18 reprezentaciji Srbije, gdje mu je pomoćnik.

- Vidi se veliki pomak. Napravili su dobar izbor igrača i imali su odlične rezultate. Bilo je finansijskih problema, ali drago mi je što se to popravlja i što će moći dovesti još dobrih igrača. Od bivših saigrača u kontaktu sam sa Goranom Bunjevčevićem, Goranom Đorovićem, Leom Lericem. Miodrag Pantelić je sa mnom u Zvijezdi. Družimo se kada imamo slobodnog vremena. Odigramo nekada mali fudbal - istakao je Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana