Dragan Bajić, trener Igokee, o pojačanjima u timu: Malo treninga za uigravanje Amera

Milan Zubović
Dragan Bajić, trener Igokee, o pojačanjima u timu: Malo treninga za uigravanje Amera

Laktaši - Kejtin Rajnhart odradio je jedan trening sa Igokeom, dok trener Dragan Bajić čeka Bilija Prestona da se pridruži ostatku ekipe.

Njih dvojica su posljednja pojačanja aktuelnog šampiona BiH, koji je na najboljem putu da osigura opstanak u ABA ligi, a tokom sezone boje ekipe iz Aleksandrovca branila su još četvorica američkih košarkaša. Dezmond Vašington je stigao na početak priprema, Dorel Rajt je region digao na noge pošto je riječ o iskusnom NBA igraču, dok je nakon njegovog odlaska stigao Malkolm Li, te nedavno pristigli Dominik Artis. U iščekivanju da mu stigne doskorašnji član Univerziteta Kentaki, Bajić ima problema sa povredama košarkaša pa ne može da odradi kvalitetan trening.

- Ne možemo se kompletirati da odradimo pošten trening. Marko Ljubičić i Aleksandar Ponjavić su povrijeđeni, Đorđe Milošević ima distorziju skočnog zgloba, Vuk Radivojević je na terapijama, Danilo Šibalić ima problema sa zadnjom ložom - rekao je Bajić.

Prije Rajnharta ekipu je pojačao Artis, koji je odigrao slabu partiju protiv Partizana, da bi protiv FMP-a bio mnogo bolji. Ekipa će sigurno profitirati u napadu, dok će u odbrani morati dodatno da se uigrava.

- Ne znam šta da očekujem od novih igrača jer je trening jedno, a utakmica nešto sasvim drugo. Ni Dominika nisam baš najbolje upoznao jer je odradio tek nekoliko dana, pa je i njemu potrebno vremena jer je prvi put napustio SAD i navikava se na ovdašnji stil igre, što je jako kompleksno. Tu su starosjedioci da mu pomognu, ali ponavljam da treba vremena. Dobićemo u napadu, ali isto tako izgubiti u odbrani, pa moramo naći način da to kompenzujemo - istakao je Bajić.

Ono što može da ga raduje je činjenica da je Rajnhart, koji igra na poziciji četiri, stigao dosta fizički spreman.

- Kejtin je stigao i pokazao da ima snage jer je već igrao u Litvaniji pa mu ostaje da "pohvata" naše akcije. Svako normalan zna da je potrebno bar mjesec, dva da uvedete igrača u sistem igre, tako da će mu biti potrebno vremena, kao i to da se međusobno upoznamo - izjavio je Bajić.

Zadar stiže u goste

Zbog zauzetosti dvorane u Laktašima tokom vikenda, kada će biti održan završni turnir juniorske ABA lige, idući meč u regionalnom takmičenju Igokea će igrati u ponedjeljak od 18 časova protiv Zadra. Aleksandrovčani su osmi na tabeli sa skorom od šest pobjeda i 11 poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana