Драган Бајић, тренер Игокее, о појачањима у тиму: Мало тренинга за уигравање Амера

Милан Зубовић
Драган Бајић, тренер Игокее, о појачањима у тиму: Мало тренинга за уигравање Амера

Лакташи - Кејтин Рајнхарт одрадио је један тренинг са Игокеом, док тренер Драган Бајић чека Билија Престона да се придружи остатку екипе.

Њих двојица су посљедња појачања актуелног шампиона БиХ, који је на најбољем путу да осигура опстанак у АБА лиги, а током сезоне боје екипе из Александровца бранила су још четворица америчких кошаркаша. Дезмонд Вашингтон је стигао на почетак припрема, Дорел Рајт је регион дигао на ноге пошто је ријеч о искусном НБА играчу, док је након његовог одласка стигао Малколм Ли, те недавно пристигли Доминик Артис. У ишчекивању да му стигне доскорашњи члан Универзитета Кентаки, Бајић има проблема са повредама кошаркаша па не може да одради квалитетан тренинг.

- Не можемо се комплетирати да одрадимо поштен тренинг. Марко Љубичић и Александар Поњавић су повријеђени, Ђорђе Милошевић има дисторзију скочног зглоба, Вук Радивојевић је на терапијама, Данило Шибалић има проблема са задњом ложом - рекао је Бајић.

Прије Рајнхарта екипу је појачао Артис, који је одиграо слабу партију против Партизана, да би против ФМП-а био много бољи. Екипа ће сигурно профитирати у нападу, док ће у одбрани морати додатно да се уиграва.

- Не знам шта да очекујем од нових играча јер је тренинг једно, а утакмица нешто сасвим друго. Ни Доминика нисам баш најбоље упознао јер је одрадио тек неколико дана, па је и њему потребно времена јер је први пут напустио САД и навикава се на овдашњи стил игре, што је јако комплексно. Ту су старосједиоци да му помогну, али понављам да треба времена. Добићемо у нападу, али исто тако изгубити у одбрани, па морамо наћи начин да то компензујемо - истакао је Бајић.

Оно што може да га радује је чињеница да је Рајнхарт, који игра на позицији четири, стигао доста физички спреман.

- Кејтин је стигао и показао да има снаге јер је већ играо у Литванији па му остаје да "похвата" наше акције. Свако нормалан зна да је потребно бар мјесец, два да уведете играча у систем игре, тако да ће му бити потребно времена, као и то да се међусобно упознамо - изјавио је Бајић.

Задар стиже у госте

Због заузетости дворане у Лакташима током викенда, када ће бити одржан завршни турнир јуниорске АБА лиге, идући меч у регионалном такмичењу Игокеа ће играти у понедјељак од 18 часова против Задра. Александровчани су осми на табели са скором од шест побједа и 11 пораза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана