Dragan Bajić, trener Igokee: Trebalo bi da krenemo od slova A

Milan Zubović
Dragan Bajić, trener Igokee: Trebalo bi da krenemo od slova A

Laktaši - Trener košarkaša Igokee Dragan Bajić smatra da je njegov tim izgubio utakmicu početkom treće četvrtine kada je Cibona povela 18 poena razlike.

Aleksandrovčani su uspjeli da naprave veliki preokret i dva minuta prije kraja vodili su sa šest poena razlike koje su prosuli jer je domaćin napravio seriju 7:0 i slavio sa 87:86. Šansu da se proslavi imao je Kejtin Rajnhart koji nije bio precizan za tri poena.

- Ostaje žal što nismo pobijedili jer smo imali odličnu priliku za to nakon što smo se vratili iz velikog rezultatskog deficita. Prvo poluvrijeme smo odigrali u grču i Cibona je bila dosta dobro šuterski raspoložena i pogađala je iz nemogućih situacija. Utakmicu smo ranije izgubili, a ne u samoj završnici, i to na otvaranju drugog poluvremena kada smo bili vrlo loši u organizaciji napada što je domaćin iskoristio i došao do dvocifrene prednosti. Ipak, skupili smo snage da napravimo preokret i to je šablon kako bi trebalo da igramo. Ponovo bih donio iste odluke kada je napad u pitanju jer sam želio da nađem najbolje rješenje. Nije se tako ispostavilo i svako može da pogriješi, ali igrači i dalje imaju moje puno povjerenje - izjavio je Bajić.

Evidentno je da ekipa nije uigrana jer su tu trojica nedavno pristiglih košarkaša.

- Jedan period smo odlično odigrali, ali odbrana nije na nivou kojeg očekujem. Činjenica je da ovo novi tim koji je još u povoju tako da mnoge stvari treba postaviti na pravo mjesto i trebalo bi početi od slova A da radimo - istakao je Bajić.

Sada je na rasporedu pauza u ABA ligi pošto se predstojećeg vikenda igraju Kup takmičenja širom Evrope. Igokea brani trofej i u polufinalu će igrati protiv Zrinjskog, a domaćin turnira je Kakanj.

- Mnogi očekuju da ćemo biti apsolutni favoriti na završnom turniru, ali nije tako jer je Kup specifično takmičenje i svi žele da nas pobijede. Naravno, daćemo sve od sebe da trofej ostane u našim vitrinama - kazao je Bajić.

Lazić u istoriji

Crvena zvezda sinoć je igrala posljednji meč 20. kola protiv Zadra, a njen kapiten Branko Lazić trebalo je da odigra 430. utakmicu za ovaj i tako postane rekorder kluba. Lazić će na vječnoj listi prestići dosadašnjeg rekordera Slobodana Nikolića, koji je odigrao 429 utakmica za "crveno-bijele". Član je Zvezde od 2011. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana