Dorel Rajt poželio sreću novom članu Igokee Biliju Prestonu: Igokea odličan izbor za tebe

Milan Zubović
Dorel Rajt poželio sreću novom članu Igokee Biliju Prestonu: Igokea odličan izbor za tebe

Laktaši - Najveća zvijezda koja je igrala u Igokei Dorel Rajt poželio je sreću svom zemljaku Biliju Prestonu koji je stigao među Aleksandrovčane.

Manje od mjesec Rajt je boravio u redovima šampiona BiH odakle je otišao u Broze Basket iz Bamberga dok je njegovim stopama krenuo i Malkolm Li prošle sedmice kada je prešao u Tibingen dok njih dvojica nisu jedini članovi Igokee koji su otišli u njemački klub. To je tokom ljeta učinio i Džejms Robinson kome je istekao ugovor pa je pojačao Bajrojt.

- Čestitam svom malom bratu na prelasku. Proveo sam tri sedmice u Igokei tako da ti mogu reći da si u dobrim rukama. Radi dobro i postaćeš bolji igrač - napisao je Rajt na svom "Tviter" profilu.

Dan prije Prestona Igokeu je pojačao Kejtin Rajnhart koji je stigao iz litvanske Džukije i potpisao ugovor do kraja sezone sa opcijom da može napustiti klub u slučaju dobre ponude. Slična stvar je i sa Prestonom koji je tokom karijere igrao za Oak Hil i Univerzitet Kanzas. Preston se prijavio za predstojeći NBA draft i prema sadašnjim prognozama trebalo bi da bude izabran. Dok je uprava kluba radila na angažovanju dva krilna centra ekipa je poražena od FMP-a u Železniku 73:95, u 17. kolu ABA lige. Najbolji kod poraženih bio je Dominik Artisa sa 15 poena dok za "pantere" Boriša Simanić ubacio 28.

Partizan je pobijedio Cibonu sa 80:69 i ostao u trci za plasman u polufinale plej-ofa. Do izuzetno važnog trijumfa, trećeg uzastopnog, "crno-bijele" je predvodio Novica Veličković sa 23 poena i 12 skokova dok su u ekipi trenera Nenada Čanka debitovali Amerikanac Kvame Von i Francuz Bondža Si, sa šest, odnosno dva poena. U redovima Cibone Marko Tomas postigao je 22 poena. Partizan u sljedećem kolu igra protiv vječitog rivala Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana