Дорел Рајт пожелио срећу новом члану Игокее Билију Престону: Игокеа одличан избор за тебе

Милан Зубовић
Дорел Рајт пожелио срећу новом члану Игокее Билију Престону: Игокеа одличан избор за тебе

Лакташи - Највећа звијезда која је играла у Игокеи Дорел Рајт пожелио је срећу свом земљаку Билију Престону који је стигао међу Александровчане.

Мање од мјесец Рајт је боравио у редовима шампиона БиХ одакле је отишао у Брозе Баскет из Бамберга док је његовим стопама кренуо и Малколм Ли прошле седмице када је прешао у Тибинген док њих двојица нису једини чланови Игокее који су отишли у њемачки клуб. То је током љета учинио и Џејмс Робинсон коме је истекао уговор па је појачао Бајројт.

- Честитам свом малом брату на преласку. Провео сам три седмице у Игокеи тако да ти могу рећи да си у добрим рукама. Ради добро и постаћеш бољи играч - написао је Рајт на свом "Твитер" профилу.

Дан прије Престона Игокеу је појачао Кејтин Рајнхарт који је стигао из литванске Џукије и потписао уговор до краја сезоне са опцијом да може напустити клуб у случају добре понуде. Слична ствар је и са Престоном који је током каријере играо за Оак Хил и Универзитет Канзас. Престон се пријавио за предстојећи НБА драфт и према садашњим прогнозама требало би да буде изабран. Док је управа клуба радила на ангажовању два крилна центра екипа је поражена од ФМП-а у Железнику 73:95, у 17. колу АБА лиге. Најбољи код поражених био је Доминик Артиса са 15 поена док за "пантере" Бориша Симанић убацио 28.

Партизан је побиједио Цибону са 80:69 и остао у трци за пласман у полуфинале плеј-офа. До изузетно важног тријумфа, трећег узастопног, "црно-бијеле" је предводио Новица Величковић са 23 поена и 12 скокова док су у екипи тренера Ненада Чанка дебитовали Американац Кваме Вон и Француз Бонџа Си, са шест, односно два поена. У редовима Цибоне Марко Томас постигао је 22 поена. Партизан у сљедећем колу игра против вјечитог ривала Црвене звезде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана