Dogovora sa “Džajom” nije ni na vidiku

Darko Pašagić
Dogovora sa “Džajom” nije ni na vidiku

Banjaluka - Na Gradskom stadionu u Banjaluci alarmantna situacija, a za sve je kriva sjednica Drugostepene komisije za licenciranje Fudbalskog saveza BiH, koja će se održati u četvrtak.

Do tada čelnici Borca moraju da pronađu više od 700.000 maraka, ako žele da i naredne sezone igraju u Premijer ligi BiH. Najveći dio duga, više od 580.000 maraka potražuje Fudbalski klubu “Džaja”, dok ostalih 150.000 je dug prema bivšim igračima, zaposlenima u Radnoj zajednici, pojedinim preduzećima...

- Razgovarali smo sa vlasnikom “Džaje” Milivojem Glišićem, ali još uvijek nismo uspjeli da nađemo zajednički jezik. Naša želja je da dug vraćamo kao reprogram i naravno u što više rata, ali Glišić je mnogo puta izvaran od ranijih uprava i za sada nismo uspjeli da se dogovorimo. Uglavnom isplata duga prema “Džaji” poslije više od 20 godina ne može da se više odgađa, jer je sudska presuda postala izvršna - naglasio je potpredsjednik Borca Vico Zeljković.

On je rekao da će se danas i sutra razgovarati i sa ostalim povjeriocima i da se ipak, nada da bi se sa većinom njih moglo doći do dogovora.

- Novca jednostavno nemamo i praktično ga je nemoguće sakupiti za ovo preostalo vrijeme. Aktuelno rukovodstvo uložilo je ogroman trud i vratilo brojna dugovanja iz proteklog perioda u prethodne dvije godine, ali ako sada ovo ne uspijemo da riješimo bićemo praktično vraćeni na sami početak. Svima treba da bude jasno da ćemo ako ne dobijemo licencu naredne sezone igrati u Prvoj ligi RS, što bi sigurno bio veliki udarac za sve kojima je “crveno-plava” boja u srcu. Ono što je najgore, jeste da većina povjerilaca odbija i da razgovara na temu reprograma duga, koji nismo stvorili mi, nego naši prethodnici - istakao je Zeljković.

“Alfa i omega” Banjalučana je izjavio da je sadašnja uprava u minulom periodu stalno vraća stara dugovanja, ali da se to nije medijski eksponiralo.

Vraćali smo dugove i od prije petnaestak godina, ali nismo bili medijski dovoljno propraćeni. Često smo napadani zbog nekih drugih stvari, a sve ono što smo dobro uradili niko nije htio da vidi. Međutim, to sada i nije toliko bitno, koliko je važno pitanje novca, koji moramo obezbijediti u narednih 48 časova - dodao je Zeljković.

Moguć i stečaj

Ukoliko se desi najgori moguću scenario, odnosno da Borac ne dobije licencu potpredsjednik “crveno-plavih” Vico Zeljković i čelnici kluba razmišljaju o drugim mogućnostima.

- Jedna od njih je da se proglasi stečaj i da se krene iz najnižeg ranga. Ipak, ne želimo tako nešto, već ćemo pokušati sve što je u našoj moći. Ovo su ključni dani za Borac i nadam se da ćemo pobijediti u ovoj teškoj bici. Za 1. juni smo bili zakazali donatorsko veče, a da li ćemo je uopšte održati znaće se poslije sjednice Drugostepene komisije za licenciranje - rekao je Zeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana