Договора са “Џајом” није ни на видику

Дарко Пашагић
Договора са “Џајом” није ни на видику

Бањалука - На Градском стадиону у Бањалуци алармантна ситуација, а за све је крива сједница Другостепене комисије за лиценцирање Фудбалског савеза БиХ, која ће се одржати у четвртак.

До тада челници Борца морају да пронађу више од 700.000 марака, ако желе да и наредне сезоне играју у Премијер лиги БиХ. Највећи дио дуга, више од 580.000 марака потражује Фудбалски клубу “Џаја”, док осталих 150.000 је дуг према бившим играчима, запосленима у Радној заједници, појединим предузећима...

- Разговарали смо са власником “Џаје” Миливојем Глишићем, али још увијек нисмо успјели да нађемо заједнички језик. Наша жеља је да дуг враћамо као репрограм и наравно у што више рата, али Глишић је много пута изваран од ранијих управа и за сада нисмо успјели да се договоримо. Углавном исплата дуга према “Џаји” послије више од 20 година не може да се више одгађа, јер је судска пресуда постала извршна - нагласио је потпредсједник Борца Вицо Зељковић.

Он је рекао да ће се данас и сутра разговарати и са осталим повјериоцима и да се ипак, нада да би се са већином њих могло доћи до договора.

- Новца једноставно немамо и практично га је немогуће сакупити за ово преостало вријеме. Актуелно руководство уложило је огроман труд и вратило бројна дуговања из протеклог периода у претходне двије године, али ако сада ово не успијемо да ријешимо бићемо практично враћени на сами почетак. Свима треба да буде јасно да ћемо ако не добијемо лиценцу наредне сезоне играти у Првој лиги РС, што би сигурно био велики ударац за све којима је “црвено-плава” боја у срцу. Оно што је најгоре, јесте да већина повјерилаца одбија и да разговара на тему репрограма дуга, који нисмо створили ми, него наши претходници - истакао је Зељковић.

“Алфа и омега” Бањалучана је изјавио да је садашња управа у минулом периоду стално враћа стара дуговања, али да се то није медијски експонирало.

Враћали смо дугове и од прије петнаестак година, али нисмо били медијски довољно пропраћени. Често смо нападани због неких других ствари, а све оно што смо добро урадили нико није хтио да види. Међутим, то сада и није толико битно, колико је важно питање новца, који морамо обезбиједити у наредних 48 часова - додао је Зељковић.

Могућ и стечај

Уколико се деси најгори могућу сценарио, односно да Борац не добије лиценцу потпредсједник “црвено-плавих” Вицо Зељковић и челници клуба размишљају о другим могућностима.

- Једна од њих је да се прогласи стечај и да се крене из најнижег ранга. Ипак, не желимо тако нешто, већ ћемо покушати све што је у нашој моћи. Ово су кључни дани за Борац и надам се да ћемо побиједити у овој тешкој бици. За 1. јуни смо били заказали донаторско вече, а да ли ћемо је уопште одржати знаће се послије сједнице Другостепене комисије за лиценцирање - рекао је Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана