Dodik i Cvijanovićeva čestitali Ivani Španović

Srna
Dodik i Cvijanovićeva čestitali Ivani Španović

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputili su čestitku srpskoj atletičarki Ivani Španović povodom osvajanja zlatne medalje na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu u skoku u dalj.

“Ovo je još jedan veliki uspjeh u bogatoj sportskoj karijeri kojim na najbolji mogući način promovišete svoju državu i narod, što i nas iz Republike Srpske čini ponosnim i srećnim”, istakao je Dodik.

On je ocijenio da su godine upornog rada i zalaganja Ivane Španović zasluženo krunisane velikim uspjesima koji će ostati upisan u istoriji srpske i svjetske atletike.

Dodik je poželio Španovićevoj mnogo uspjeha, sportske sreće i velikih pobjeda na budućim međunarodnim i svjetskim takmičenjima, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Cvijanovićeva je istakla da je Republika Srpska zahvalna Španovićevoj za sve trenutke radosti koje priređuje ljudima u RS.

“Republika Srpska zahvalna Vam je za sve trenutke radosti koje nam priređujete i ponosno ćemo biti uz Vas i u novim šampionskim pohodima. Želim Vam puno sportske sreće, uspjeha i pobjeda na međunarodnim i svjetskim takmičenjima”, navela je Cvijanovićeva u čestitki.

Srpska atletičarka Ivana Španović skokom od 6,99 metara osvojila je juče zlatnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu u skoku u dalj.

Pobjednički skok ostvarila je u petoj seriji.

Španovićeva je prvo zlato osvojila u Pragu 2015. godine skokom od 6,98, zatim je isti uspjeh ponovila i u Beogradu 2017. godine skokom od 7,24 metara.

Tri uzastopne krune osvojila je samo legendarna Njemica Hajke Draksler, koja je bila četvorostuka šampionka, ali je na krovu Evrope bila tri puta uzastpno - 1986, 1987, 1988. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana