Dodik: Reprezentacija Srpske da učestvuje na raznim takmičenjima

Srna
Dodik: Reprezentacija Srpske da učestvuje na raznim takmičenjima

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je danas nadu da će Srpska dobiti reprezentaciju sa kojom će da učestvuje na različitim sportskim takmičenjima.Dodik je rekao da vjeruje da će vrijeme koje dolazi biti u korist ostvarivanju takve želje fudbalskih, ali i ostalih sportskih radnika.

"To ne bi trebalo da bude na uštrb bilo koga. To je pitanje naše organizacije, ljubavi i htijenja", rekao je Dodik, obraćajući se na manifestaciji "Dani fudbala" u Banjaluci na kojoj je uručio zlatnu povelju "Miljan Miljanić" fudbalskoj legendi Iliji Petkoviću.


Dodik je rekao da bi Srpska reprezentaciju već imala da je BiH normalna zemlja, te ohrabrio radnike u sportskim savezima i nadležnim ministarstvima da za tako nešto ne propuste priliku koja će se u budućnosti sigurno pojaviti.

Napominjući da građani Srpske navijaju za sportske reprezentacije Srbije, on je izrazio uvjerenje da će mnogi mladi sportisti, koji se afirmišu kroz sportske klubove u Srpskoj, pronijeti slavu Srpske i biti dio reprezentacija Srbije.

Predsjednik Srpske je Fudbalskom savezu Republike Srpske poželio uspjeh u radu, te podsjetio da je ovaj savez opstao u teškim vremenima "kada je sve drugo bilo veća igra od fudbala".

"Ostati dostojan fudbalu, sprovoditi takmičenja u teškim uslovima odbrambeno-otadžbinskog rata i nakon rata samo govori da je fudbal, prije svega, ljubav. Ako nemate ljubavi i niste u tome iz ljubavi, onda nema ni sporta ni uspjeha", poručio je Dodik.

On je naglasio da institucije Srpske podržavaju sportske organizacije, pa tako i Fudbalski savez kao najmasovniju sportsku organizaciju.

"Sport je plemenit, okuplja i usmjerava. U današnje vrijeme, kada su igrališta opustila zato što su društvene mreže preuzele primat među djecom i omladinom još više do značaja dolaze klubovi i organizacije koje afirmišu sport kao način druženja, kolektivnog okupljanja i, naravno, patriotizma", rekao je Dodik.

On je zaključio da u fudbalu, kao kolektivnom sportu, bez tima nema pobjede, kao što je i u politici.

Manifestaciji "Dani fudbala", koju je organizovao Fudbalski savez Republike Srpske, prisustvovali su gosti iz sportskog, političkog i društvenog života Srpske, Srbije i BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana