Doboj ponovo centar svijeta

Siniša Kotaraš
Doboj ponovo centar svijeta

Doboj - Tradicionalni Međunarodni rukometni TV turnir šampiona Doboj obilježiće od 14. do 19. avgusta veliki jubilej, svoje 50. izdanje.

Prema riječima predsjednika Izvršnog odbora turnira Enesa Suljkanovića, sve pripreme su gotove i, ako bi se samo to gledalo, mogao bi da počne već sutra.

- Sve je spremno za početak i imamo potvrde svih ekipa da će doći u Doboj. Svi učesnici će, baš kao nekada, biti smješteni u hotelu “Park”, što vraća draž turnira i omogućava druženje ljubiteljima rukometa sa samim učesnicima - naglasio je Suljkanović.

Sam turnir traje već 53 godine, ali su tri godine, zbog ratnih dešavanja na prostorima BiH, preskočene, tako da se tek sada obilježava taj veliki, pedesetogodišnji jubilej.

- Ova manifestacija ima ogroman značaj, ne samo za Doboj i ovu regiju, već i za Republiku Srpsku i cijelu BiH. Očekujemo dolazak velikog broja sportskih radnika, ali i mnogobrojnih privrednih delegacija. Nažalost, malo nas prati država BiH, a morala bi mnogo više jer iz Doboja u svijet odlazi izuzetno pozitivna slika, pogotovo otkako se u sve uključio i Eurosport kanal. Imamo punu podršku RTRS-a, koji preko svog satelita emituje utakmice, ali bi bilo lijepo i da BHT1 nešto uradi jer je ovo događaj na svjetskom nivou - kategoričan je Suljkanović.

Prema njegovim riječima, očekuje se da ovog avgusta u Doboj dođe veliki broj rukometnih legendi sa prostora nekadašnje Jugoslavije, proslavljenih rukometaša koji su i sami nekada igrali na popularnom “poligonu”.

- Ne mogu još da vam otkrijem imena svih učesnika, ali ću vam potvrditi da će, osim naše Sloge, te Izviđača, koji je prvak BiH, na turniru nastupati i prošlogodišnji pobjednik, danski Kolding. Ovogodišnje izdanje turnira biće zapamćeno, ako ne kao najkvalitetnije, onda sigurno kao najbolje organizovana manifestacija do sada - zaključio je Suljkanović.

Dvorana

Suljkanović je najavio da će Doboj napokon dobiti sportsku dvoranu.

- Koliko god bili sentimentalno vezani za Stadion sportskih igara, svijet ipak ide dalje i moramo da razmišljamo o novim stvarima. Jedna od njih je i ozbiljan iskorak u organizaciji turnira, tako da najozbiljnije razmišljamo o tome da pokrenemo realizaciju dugo očekivanog projekta “dvorana” - istakao je Suljkanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana