Ђурић и Мацановић отворили серију долазака у Радник

Игор Станишић
Ђурић и Мацановић отворили серију долазака у Радник

Бијељина - Млади фудбалери Андреј Ђурић (19) и Страхиња Мацановић (20) неће бити једина појачања Радника ове зиме, јер клуб из Бијељине ускоро очекује нове доласке да би био што конкурентнији у борби за Лигу за првака.

Након што је недавно Бесим Шербечић прешао у норвешки Розенборг за 225.000 евра, а пут иностранства ускоро би могао и капитен Дино Беширевић, у управи Радника су кренули у потрагу за играчима који ће бити адекватне замјене. Јачање својих редова почели су потписивањем трогодишњих уговора са Ђурићем и Мацановићем. Први је дефанзивац, а поникао је у Леотару, док је касније наступао за јуниоре Сарајева и Подриње из Јање. Мацановић игра на позицији офанзивног везног, а у Бијељину је дошао из редова Бачке, док је прије играо за јуниоре Војводине, те Раднички из Сомбора. Како ствари стоје њих двојица ће бити увод у нове трансфере који се чекају.

- Током ове седмице требало би да дођу бар још два појачања, али о њихова имена не бих откривао док трансфери не буду реализовани. Иако неки мисле другачије, вјерујем у овај играчки кадар и ми треба да разувјеримо све и пласирамо се у првих шест. Сигурно је да нећемо гомилати играче. Сматрам да смо бољи него јесенас - рекао је стратег Младен Жижовић.

Радник је осми након првог дијела сезоне, а за жељеним шестим мјестом, гдје се налази Младост, касни само бод и у наредна четири кола биће велика борба за ту позицију којој се још нада и Борац. Док чекају наставак Премијер лиге БиХ и нова искушења Бијељинци не губе вријеме, а одиграли су пријатељски меч против градског ривала Звијезде 09. Утакмица је завршена 1:1, након што су голове из пенала постигли Велибор Ђурић и Дамјан Крајишник. Била је то одлична провјера за њих пред пут у Црну Гору на наставак припрема.

- Одиграли смо двије припремне утакмице у којима су сви играчи који конкуришу за први тим добили по 45 минута за доказивање. Задовољан сам односом према игри и обавезама које моји играчи испуњавају. Одлазимо на припреме у Црну Гору, гдје ћемо одиграти три пријатељске утакмице против Грбља, Петровца и Сутјеске из Никшића - додао је Жижовић.

Мићић задовољан

Ремијем, али прије свега игром против Радника био је задовољан и тренер Звијезде 09 Драган Мићић, који је недавно преузео тим из етно-села Станишићи.

- Резултат није био у првом плану. Битно је да послије десетак дана рада видимо колико смо физички спремни и да провјерим поједине играче којима је ово била прва утакмица. Још се осјети умор у екипи, међутим види се жеља код играча као и дисциплина у игри - прокоментарисао је Мићић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана