Đorđe Milošević: Osjećam se kao domaćin u Igokei

Milan Zubović
Đorđe Milošević: Osjećam se kao domaćin u Igokei

Laktaši - Početak priprema Igokee zakazan je za idući ponedjeljak, a Đorđu Miloševiću biće to peto pojavljivanje na prvom okupljanju tima pred početak sezone. Naime, za košarkaša koji igra na poziciji beka slobodno možemo reći da je starosjedilac jer ima najviše staža od svih igrača u ekipi, ali i nekih članova stručnog štaba.

- Praktično sam domaćin svim ostalim saigračima i odomaćio sam se u Laktašima, koji su mi postali druga kuća. Tu sam sazreo kao igrač i dokazao se u ABA ligi, dok sada krećemo u novu avanturu - izjavio je Milošević.

Prošla sezona bila je dosta turbulentna za Igokeu koja je promijenila mnogo igrača kao i trenera. U regionalnom takmičenju zauzela je deseto mjesto sa skorom od sedam pobjeda i 15 poraza, dok je u Ligi BiH ostala bez šampionskog trofeja jer je Zrinjski bio bolji u finalu plej-ofa. Očekivanja su da budu ostvareni bolji rezultati.

- Nemamo mnogo mudrovanja kada su ambicije u pitanju i želimo da popravimo plasman u ABA ligi od prošle godine, dok u BiH jednostavno moramo vratiti šampionski pehar u naše vitrine. U ABA ligi biće veoma teško doći do pobede protiv bilo koga, rekao bih slobodno teže nego ikad. Kad samo pogledate strašna pojačanja ostalih klubova, jasno je da dosta njih “puca” na mesto u vrhu tabele. Za sada je iluzorno davati bilo kakve prognoze - kazao je Milošević.

Ni uprava njegovog tima nije mirno sjedila i angažovala je tri pojačanja: Savu Lešića, Džimija Gevina i Treja Kela.

- Radi se o trojici dobrih košarkaša koji će doneti kvalitet. Amerikance ne poznajem niti znam kako igraju, mada verujem da su dobro odabrani te da će pružati dobre partije kao neki njihovi zemljaci koji su igrali prošlih sezona. Savu svi poznajemo iz ABA lige i doneće iskustvo kao i potrebnu energiju - dodao je Milošević.

Pripreme će započeti pod dirigentskom palicom Nenada Trajkovića, dok ih je ranije započinjao sa Draganom Bajićem, Željkom Lukajićem i Vladom Jovanovićem.

- Trajkovića znam o ranije, ali nismo sarađivali. Radujem se radu s njim jer je on vrhunski stručnjak od kojeg se mnogo može naučiti - kazao je Milošević.

Superkup

Posljednje provjere pred početak sezone Igokea će imati na Superkupu kojem je domaćin od 21. do 23. septembra.

- Biće to dobra prilika za uigravanje pred početak sezone jer ćemo igrati sa kvalitetnim timovima i videti koliko je ko od njih napredovao. Ipak, mnogo jače će se igrati kada počne liga, odnosno krene borba za bodove - rekao je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana