Дејановић жали за Лигом шампиона

Синиша Котараш
Дејановић жали за Лигом шампиона

Добој - Искусни голман израелског Хапоел Ришона Пеђа Дејановић (36) уопште не размишља о одласку у пензију, па је недавно потписао нови, двогодишњи уговор с актуелним прваком ове земље.

Како сам каже, имао је могућност и да још дуже остане у овој земљи, али због породичних разлога одлучио се за продужетак сарадње до 2020. године.

- У клубу су били задовољни мојим партијама, прошле сезоне смо освојили дуплу круну, проглашен сам за МВП првенства и понуђен ми је нови, вишегодишњи уговор. Одлучио сам се за овај јер ми син за двије године полази у школу, па ћемо видјети шта ћемо - каже Дејановић.

Одлучио је да остане иако је одлуком руководства клуб одустао од такмичења у Лиги Шампиона, што му је тешко пало.

- Нисам, нажалост, никада заиграо у Лиги шампиона. Оваквом одлуком ми је пропала можда и посљедња могућност, али шта је ту је. Рукомет ми је много дао и немам право да будем незадовољан - рекао је Дејановић.

Након вишегодишњег играња у Премијер лиги БиХ, гдје је, осим матичне Слоге, бранио за Горажде и бањалучки Борац, отиснуо се у иностранство. Станица је била шпанска Бидасоа.

- То је потпуно други ниво такмичења. Асобал лига је једна од најјачих у Европи, али су, нажалост, и они доживјели пад. Њихов начин рада и посвећеност рукомету је на веома високом нивоу, знају да направе добру организацију и сјајно се уклапају у постојећи буџет. Провео сам три године у Ируну и радио са врхунским стручњацима, а и отворили су ми се неки нови видици - тврди Дејановић.

Према његовим ријечима, напросто је невјероватно колико тај град воли свој клуб и живи за рукомет.

- У питању је баскијска регија и они су веома специфични, посебно по љубави према рукомету, док у осталим дијеловима Шпаније то баш и није тако. Ни велика Барселона не може да напуни дворану, осим на неким великим утакмицама. У Ируну је, опет, то сасвим другачије. Град живи за рукомет и дворана је увијек била попуњена до посљедњег мјеста, без обзира на то против кога играмо - присјећа се Дејановић.

Добој у срцу

Као и увијек, Дејановића је обрадовао долазак у родни Добој јер је Хапоел Ришон био учесник ТВ турнира шампиона.

- Добој је мој град, и увијек се радујем када имам прилику да дођем. Такође, Слога је клуб у којем сам поникао и поносан сам што су организатори позвали Хапоел да учествује на турниру. Међутим, оно што ме је највише обрадовало јесте најава да ће Добој напокон добити дворану јер ће рукомет са њом само да напредује. Требало је то да се деси много раније, али боље икад него никад - нагласио је Дејановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана