Darko Vojvodić, šef stručnog štaba Borca: Da nisu pobijedili, trenirali bi do jutra

Darko Pašagić
Darko Vojvodić, šef stručnog štaba Borca: Da nisu pobijedili, trenirali bi do jutra

Banjaluka - Da moji igrači nisu postigli pobjedonosni gol natjerao bih da treniraju do jutra, jer većina prvoligaških fudbalera nema ovakve uslove kao što oni imaju.

Ovako je prokomentarisao meč drugog kola Prve fudbalske lige Republike Srpske između Borca i Tekstilca (2:1) šef stručnog štaba Banjalučana Darko Vojvodić, koji je bio vidno razočaran izdanjem svojih izabranika.

- Odigrali smo ispod prosječnu utakmicu i jedino što u njoj mogu da budem zadovoljan su bodovi. Nije mi jasan tako mekan pristup utakmici i ne znam šta još treba da se uradi da bi odigrali onako kako znaju, a siguran sam da znaju. Dan prije utakmice dobili su platu, imaju tu privilegiju da domaće utakmice u ove vrele dane igraju u večernjem terminu, a o uslovima da ne govorimo - rekao je Vojvodić.

On je istakao da ne bi bilo nezasluženo da je ostalo i neriješeno, pa čak i da je Tekstilac pobijedio.

- Moj kolega Marko Stojić, sa kojim sam nekada četiri godine zajedno igrao, napravio je radnu ekipu, bez mnogo pametovanja, ekipu koja zna šta mora raditi na terenu. Ne želim da ih potcjenjujem, ali da smo bili na potrebnom nivou ovo bi bila rutinska pobjeda, ovako mogu da žale što nisu došli do bodovi, što bi po prikazanom bilo više nego zasluženo - dodao je Vojvodić.

U slaboj utakmici Dervenćani su došli do prednosti u 35. minutu kada je mrežu neoprezne odbrana domaćina, ali i golmana Nemanje Trkulje pogodio Ozren Perić. Izjednačenje se desilo u 49. minutu, kada je mrežu iskusnog Dejana Plisnića pogodio Miloš Žeravica, koji je bio asistent u 85. minutu strijelcu pobjedonosnog gola Vladanu Daniloviću.

- Nemam šta da zamjerim svojim igračima. Svjesno smo se povukli u prvom dijelu susreta čekajući šansu iz kontri i polukontri. Pored gola imali smo još dvije poluprilike i šteta što ih nismo iskoristili i na odmor otišli sa dva gola prednosti. Na našu nesreću na početku drugog dijela smo primili gol, a kod ovog drugog odbrana je mogla bolje da interveniše. Sve u svemu mislim da nismo zaslužili poraz i očekujem da u narednim kolima bude daleko bolje - naglasio je šef stručnog štaba Tekstilca Marko Stojić.

Prva liga

1. Sloga (GC)      2        2        0        0        6:1     6

2. Borac     2        2        0        0        3:1     6

3. Kozara   2        2        0        0        2:0     6

4. Slavija  2        1        0        1        4:4     3

5. Sutjeska 2        1        0        1        2:2     3

6. Podrinje         2        1        0        1        1:1     3       

7. Drina (Z)         2        0        2        0        1:1     2

8. Rudar P.          2        0        1        1        1:2     1

9. A. Modriča     2        0        1        1        1:4     1

10. Željezničar  1        0        0        1        0:1     0

11. Sloboda (MG)         1        0        0        1        1:3     0

12. Tekstilac      2        0        0        2        1:3     0       

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana