Дарко Војводић, шеф стручног штаба Борца: Да нису побиједили, тренирали би до јутра

Дарко Пашагић
Дарко Војводић, шеф стручног штаба Борца: Да нису побиједили, тренирали би до јутра

Бањалука - Да моји играчи нису постигли побједоносни гол натјерао бих да тренирају до јутра, јер већина прволигашких фудбалера нема овакве услове као што они имају.

Овако је прокоментарисао меч другог кола Прве фудбалске лиге Републике Српске између Борца и Текстилца (2:1) шеф стручног штаба Бањалучана Дарко Војводић, који је био видно разочаран издањем својих изабраника.

- Одиграли смо испод просјечну утакмицу и једино што у њој могу да будем задовољан су бодови. Није ми јасан тако мекан приступ утакмици и не знам шта још треба да се уради да би одиграли онако како знају, а сигуран сам да знају. Дан прије утакмице добили су плату, имају ту привилегију да домаће утакмице у ове вреле дане играју у вечерњем термину, а о условима да не говоримо - рекао је Војводић.

Он је истакао да не би било незаслужено да је остало и неријешено, па чак и да је Текстилац побиједио.

- Мој колега Марко Стојић, са којим сам некада четири године заједно играо, направио је радну екипу, без много паметовања, екипу која зна шта мора радити на терену. Не желим да их потцјењујем, али да смо били на потребном нивоу ово би била рутинска побједа, овако могу да жале што нису дошли до бодови, што би по приказаном било више него заслужено - додао је Војводић.

У слабој утакмици Дервенћани су дошли до предности у 35. минуту када је мрежу неопрезне одбрана домаћина, али и голмана Немање Тркуље погодио Озрен Перић. Изједначење се десило у 49. минуту, када је мрежу искусног Дејана Плиснића погодио Милош Жеравица, који је био асистент у 85. минуту стријелцу побједоносног гола Владану Даниловићу.

- Немам шта да замјерим својим играчима. Свјесно смо се повукли у првом дијелу сусрета чекајући шансу из контри и полуконтри. Поред гола имали смо још двије полуприлике и штета што их нисмо искористили и на одмор отишли са два гола предности. На нашу несрећу на почетку другог дијела смо примили гол, а код овог другог одбрана је могла боље да интервенише. Све у свему мислим да нисмо заслужили пораз и очекујем да у наредним колима буде далеко боље - нагласио је шеф стручног штаба Текстилца Марко Стојић.

Прва лига

1. Слога (ГЦ)      2        2        0        0        6:1     6

2. Борац     2        2        0        0        3:1     6

3. Козара   2        2        0        0        2:0     6

4. Славија  2        1        0        1        4:4     3

5. Сутјеска 2        1        0        1        2:2     3

6. Подриње         2        1        0        1        1:1     3       

7. Дрина (З)         2        0        2        0        1:1     2

8. Рудар П.          2        0        1        1        1:2     1

9. А. Модрича     2        0        1        1        1:4     1

10. Жељезничар  1        0        0        1        0:1     0

11. Слобода (МГ)         1        0        0        1        1:3     0

12. Текстилац      2        0        0        2        1:3     0       

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана