Дарко Војводић, нови тренер Борца: На голу Вуклиш, враћа се Пузигаћа

Дарко Пашагић
Дарко Војводић, нови тренер Борца: На голу Вуклиш, враћа се Пузигаћа

Бањалука - Само седам дана било је довољно новом шефу стручног штаба Борца Дарку Војводићу да сними ситуацију и он очекује да се већ у суботњем сусрету против Витеза виде резултати тог рада.

Главни Војводићев задатак био је да психолошки подигне екипу, а он вјерује да ће играчи гинути за сваку лопту. Већ послије неколико тренинга рекао је да ће бити промјена у екипи већ у суботњем мечу са Витезом.

- И даље су повријеђени голман Немања Тркуља, Александар Кондић, Синиша Дујаковић и Стефан Дујаковић, али се опоравио чувар мреже Горан Вуклиш, који ће готово сигурно од првог минута заузети мјесто међу стативама. У екипи ће сигурно бити и искусни Бојан Пузигаћа. Ријеч је о играчу, који овој екипи може пуно помоћи и био је помало запостављен у протеклом периоду, што је на њега пуно утицало, највише психолошки - истакао је Војводић.

По његовим ријечима извјесно је да ће Борац суботњи сусрет почети са два играча у шпицу напада.

- Петру Кунићу придружиће се највјероватније Адмир Маховић. Борац је током цијеле сезоне имао доста проблема са реализацијом и очекујем да ова промјена донесе помак на боље - рекао је Војводић.

Стратег Бањалучана није баш срећан што ће прва два меча на клупи тима са Градског стадиона угостити два тима, која су по оцјенама многих лошија од Борца.

- Не бјежим од те чињенице и сигурно је да су и Витез и ГОШК испод нас по квалитету. Међутим, ништа то неће вриједјети ако их не савладамо. Зато сам одлучио да ће све док математички не обезбиједимо опстанак на терену бити само они најискуснији, а послије тога прилику ће добијати и они млађи - додао је Војводић.

Тим

Иако већина стручњака не практикује да саопштава тимове, који ће започети сусрет, Дарко Војводић већ зна 11 који ће истрчати против Витеза.

- Уколико се нешто непредвиђено не деси играћемо у саставу: Вуклиш, Бунић, Ојданић, Јаничић, Пузигаћа, Мајкић, Радуловић, Жеравица, Веселиновић, Маховић, Кунић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана