Дарко Савић, кајакаш: Еврокуп увертира за најважније ствари

Данијел Радујковић
Дарко Савић, кајакаш: Еврокуп увертира за најважније ствари

Бањалука - Одличним наступима у Еврокупу кајакаш Врбаса м:тел из Бањалуке Дарко Савић најавио је да улази у најбољу форму пред најважнија такмичења ове сезоне Свјетско првенство и Медитеранске игре гдје има високе амбиције.

Савић држи прво мјесто у Еврокупу након три од пет трка, скупио је 275 бодова, што је 12 више од Вида Острбенка из Словеније, а док Анес Шудић касни 25. Бањалучани се нада да ће остати на тој позицији након трка у Милану (12-13 мај) и Прагу (1-3 јун).

- Идем на обје трке и мислим да ћу, без обзира на све, остати на првој позицији. Надам се освајању овог такмичења, јер би другопласирани Словенац требало да добије обје трке да ме престигне, а то је веома тешко. У Чешкој ће бити и неких домаћих такмичара који су јако брзи, тако да мислим да ћу остати први, што би био велики резултат. Драго ми је што биљежим добре резултате јер су трке релативно рано почеле, још је април и сами је почетак сезоне. Драго ми је да сам добро стартовао, јер је ово показатељ да смо добро радити цијелу зиму, да подижем форму, па сам оптимиста пред оно најважније - исткао је Савић.

Њега убрзо чекају велика искушења, а прво од њих биће 3. јуна у Швајцарској гдје је на програму првенство свијета, након тога иде Европско првенство на мирним водама у Београду (8. јуна), да би све били крунисано наступом на Медитеранским играма у Шпанији (22. јуна - 2. јул). На све то биће и наступи Свјетског купа у Бањалуци и Цељу.

- Све ми је битно, али ипак бих издвојио СП и Медитеранске игре. Жеља ми је да на тим такмичењима будем на највећем нивоу форме. На играма ће бити сви спортови, то је добра мотивација. То је неки план да се добро спремим до тада, форма за сада није на 100 од сто, али имам добар програм тренинга и одмора - додао је Савић.

Згуснут распоред такмичења сигурно ће му бити мали проблем, али он од почетка године вриједно тренира, а како каже ријека Врбас му даје одличне услове за рад.

- Биће четири трке у три седмице и то ми је највећи проблем, али када крену трке нема претјераног тренинга и на то се не губи снага. Видјећемо, биће тешко, али како смо гурали до сада тако ћемо и тад. Други такмичари ће бити у истом проблему. Припремаћу се у Бањалуци, Врбас је добар, водостај такође. Планирао сам да одем са репрезентацијама Хрватске и Словеније, али нема потребе. Они иду на друге ријеке које су слабије од Врбаса. Имам добре услове, а како је трка Свјетског купа опет овдје, спојићу угодно са корисним - закључио је Савић.

Трке у Бањалуци посебне

Дарко Савић је недавно побиједио на трци Еврокупа у Бањалуци, а касније га на домаћем терену очекује искушење у Свјетском купу. Трке на Врбасу су посебне за њега, а поготово побједе.

- То ми доста значи, јер увијек постоји притисак и већа су очекивања када возим у Бањалуци, па зато долази до малих грешкица, али сада сам одвезао једну веома брзу вожњу. Надам се добро трци и за нешто више од мјесец дана, биће јака конкуренција, али даћу све од себе да поновим добре резултате. Немам одличја у Свјетском купу и волио бих то остварити сада. Стиснућу најјаче могуће - истакао је Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана